Subota 29.09.2012.
11:40
Beta

Lopovi obrali sav kukuruz predsedniku SVM

Karolj Pal ostao bez celog roda kukuruza

Pal je za današnji "Mađar so" izjavio da su, sudeći prema tragovima, lopovi kukuruz obrali većim kombajnom i čak deo obranog kukuruza rasuli, pa je očigledno da su bili u žurbi, s namerom da ukradu što više za kratko vreme.

"Sa mog zemljišta su odneli 45 tona kukuruza, a šteta iznosi oko 1,3 miliona dinara. Prema našim procenama, ukupno je sa 38 jutara ukraden rod kukuruza u vrednosti od oko tri miliona dinara", rekao je Pal.

Od pokradenih 38 jutara zemlje, u Palovom vlasništvu je 13 jutara, a preostalih 25 jutara zemlje u državnom je vlasništvu i zakupljuje ga više poljoprivrednika.

List piše da se krađa odigrala u noći između srede i četvrtka, a da su proizvođači tek u petak ujutro primetili da im je obran rod. O svemu su obavestili policiju i poljočuvarsku službu.

Porodica Pal je izvesno vreme čuvala njive, a prema rečima Karolja Pala, njegovi sinovi su u poslednje vreme sa prijateljima svaku noć bili u kukuruzištu, jedino nisu bili tamo u noći krađe.

"Verujem da su neki, ohrabreni slučajem iz Tornjoša i videvši nemoć policije počinili krivično delo, a zamislivo mi je i da je do krađe došlo po narudžbi", rekao je Pal i dodao da se nada da će policija uskoro identifikovati počinioce.

2024 © - Vesti online