Subota 29.09.2012.
04:12
Alo

SNS: Vučić predsednik, Toma samo gost

Novo rukovodstvo SNS-a: Aleksandar Vučić biće izabran za predsednika, dok će na  izbornoj skupštini stranke predsednik Srbije Tomislav Nikolić da bude samo gost
 

Nikolić će skupu naprednjaka prisustvovati u svojstvu gosta jer je stupanjem na čelo države podneo ostavku na sve funkcije stranke koju je osnovao 2008. godine i danas će imati priliku da čestita svom nasledniku Aleksandru Vučiću, koji je jedini kandidat za novog predsednika SNS-a.


Vučića, koji je od maja bio vršilac dužnosti predsednika naprednjaka, za lidersku poziciju predložili su jednoglasno svi ključni stranački odbori. I dalje je nepoznanica koga će on predložiti za svog zamenika, a kao najozbiljniji kandidati pominju se aktuelna guvernerka Jorgovanka Tabaković, predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović i Radomir Nikolić, sin predsednika i aktuelni potpredsednik naprednjaka.

Vučić će predložiti i četiri potpredsednika Glavnog odbora, biće izabrano i 30 članova Predsedništva stranke i 400 predstavnika u Glavni odbor. Na skupštini se očekuju brojni gosti iz zemlje i inostranstva, predstavnici političkih partija, javnog života i diplomatskog kora.


Srpska napredna stranka na skupštini će definisati i nove programske ciljeve svog budućeg delovanja.

"Do sada je stranka bila usmerena na opoziciono delovanje i promene u Srbiji, a sada će naše težnje kao najveće i najjače stranke u državi, koja je na vlasti, biti okrenute ka menjanju Srbije", kažu u ovoj stranci.

2024 © - Vesti online