Petak 28.09.2012.
23:42
Srna

Francuzi zapalili romsko naselje u Marseju

Oni su super: Romi u Srbiji, cigani (malo "c" u Evropi, veliko "C" u Srbiji) u Francuskoj i ostatku Evrope... jer, oni su demokrate
 

U svakom slučaju, grupa nezadovoljnih meštana istjerala je Rome iz naselja u Marseju i zapalila ga, javili su francuski mediji. Pre toga nije bilo slučajeva nikakvog nasilja ili krađa kada je 35 Roma bilo prisiljeno da napusti svoje naselje u kvartu Kreno.


Nameštaj i drugi predmeti zapaljeni su u naselju koje je podignuto na pustoj zemlji početkom nedelje. Međutim, meštani su se žalili gradonačelniku kriveći Rome za pljačke u naselju.


Karolin Godar, član grupe za prava Roma, rekla je da je bila užasnuta vestima o proterivanju, napisao je “Le mond“. To je sigurno zato što ona ne živi sa Romima, nego se pravi demokrata, ali to se ne pominje... U svakom slučaju, meštani su se obratili vlastima pre nego su građani uzeli zakon u svoje ruke.


U Marseju su već neko vreme zagetnuti odnosi meštana i Roma koji su na više mesta podigli logore, često samo šatore na parčetu gole zemlje. Naselje u Marseju gde su Romi podigli logor jedno je od najsiromašnijih, sa velikom imigrantskom populacijom.

Srbi, ne osuđujte sami sebe

Previše je dušebrižnika u Srbiji koji govore kako smo loši, kako ne razumemo druge ljude, kako smo silovatelji i ubice... To su, zaista, zli ljudi, i nemojte im verovati ništa. U Fancuskoj, nova socijalistička vlada uništava ilegalna romska naselja i deportuje stanare nazad u istočnu Evropu, što je nastavak kontroverzne politike prethodne konzervativne vlade. Dakle, obe različite francuske vlade proteruju Cigane, a Srbi, koji im obezbeđuju stanove i školuju im decu, su loši. Zaista, razmislite malo šta pričate...

2024 © - Vesti online