Četvrtak 27.09.2012.
18:56
Beta

"Bilo bi dobro da bude gej parade"

"Nisam primetio da ni u mezimčetu međunarodne zajednice, Prištini, postoji namera da se održi gej parada" : Ivica Dačić
 

"Obratio sam se bezbednosnim službama da mi pošalju izveštaje i svoje procene. Javni skupovi su slobodni osim ako ne postoje bezbednosni razlozi", rekao je Dačić u Skupštini Srbije na sednici posvećenoj poslaničkim pitanjima i dodao da bi bilo dobro da gej parada u Beogradu bude održana.

Dačić je rekao da Vlada Srbije neće dozvoliti da grupe koje prete zbog održavanja gej parade izazovu nasilje.

"Ima puno razoga i za i protiv (održavanja gej parade). Prvo najveći broj građana sigurno ne podržava održavanje parade, ali nikome ne dajemo za pravo da preti nasiljem, to se ne sme tolerisati. Ko je dao za pravo bilo kojoj organizaciji da govori da nešto može ili ne može da se održi u Beogradu. Mi to nećemo dozvoliti, ovde je reč o potpuno pogrešnoj proceni da će se vlada uplašiti od onih koji prete nasiljem", rekao je Dačić odgovarajući na pitanje šefa poslaničke grupe Liberalno-demokratske partije Čedomira Jovanovića.

Dačić je rekao da ne smatra da je održavanje gej parade uslov za ulazak u Evropsku uniju.

"To je potpuno pogrešna konotacija, postoje zemlje koje su dalje odmakle od nas u evropskim integracijama, a koje nisu imale održavanje gej parade", rekao je Dačić i naveo primer Crne Gore.

Kako je naveo, "nisam primetio da ni u mezimčetu međunarodne zajednice, Prištini, postoji namera da se održi gej parada".

Dačić je rekao i da smatra da ni NATO pakt ne bi mogao da omogući održavanje gej parade u Sarajevu, Cetinju, Prištini i Novom Pazaru zbog toga što su tamo, kako je naveo, svi protiv toga.

Govoreći o gej paradi u Beogradu, Dačić je ukazao i da oni koji pozivaju na nasilje štete interesima zemlje i pozvao političare da vode računa šta izjavljuju kako ne bi pogoršavali situaciju.

2024 © - Vesti online