Četvrtak 27.09.2012.
16:22
RTS

Poslednji pozdrav za pilota heroja

Od pilota Savića, koji je nastradao u tragediji koja se dogodila u Novoj Pazovi tokom ispitivanja aviona "lasta", oprostili su komandant Vojnog vazduhoplovstva, brigadni general Ranko Živak, bivši i sadašnji piloti i mnogobrojni prijatelji.

O životu, školovanju i radu, Savića a posebno njegovoj o ljubavi prema letenju, kao i brizi o porodici i mladim kolegama govorili su direktor Tehničko opitnog centra pukovnik Slobodan Ilić i kolega sa klase potpukovnik Goran Radosavljević

Major Goran Savić rođen je 1973. godine u Zenici. U Vojsci je bio od 27. septembra 1997. godine, a u Centru za letna ispitivanja Tehničkog opitnog centra od 13. jula 2011. godine.

Dugo godina radio je kao stariji nastavnik letenja u obuci kadeta Vojne vazduhoplovne akademije. Na nedavno održanom mitingu "Batajnica 2012" major Savić imao je svoj prvi zvanični solo nastup. Bio je oženjen i otac dva sina.

"Još kao pitomac postizao je najbolje rezultate u akrobatskom letenju i na bojevim gađanjima, a biti pilot za njega je bilo sve", rekao je Radosavljević, koji se u ime kolega 50 klase Vojne akademije oprostio od Savića.

Bio je i odličan programer i radio-amater, naveo je Radosavljević dodavši da je Savić, ipak najviše od svega voleo letenje i da je činio sve kako bi što duže ostao u vazduhu.

"Bog je na nebu, ljudi su na zemlji, a piloti su negde između", podsetio je

Služio je kolegama na čast, porodici na ponos, a pamtićemo ga kao heroja koji je žrtvovao svoj život da bi spasao nedužne, rekao je Radosavljević podsetivši da je Savić juče svesno ostao u avionu kako bi letilicu usmerio u dvorište između dva stambena objekta.

Savić će, kako je najavljeno na komemorativnom skupu, biti sahranjen u petak u 15 sati na groblju u Čajetini.

2024 © - Vesti online