Četvrtak 27.09.2012.
12:32
Vestionline

Počinje snimanje filma "Spomenik Majklu Džeksonu"

 
Darko Lungulov
 

"Radujem se što posle četiri godine priprema i intenzivnog rada na scenariju počinjemo snimanje filma. Kasting je skoro završen i presrećan sam što ću raditi sa sjajnim glumcima kao što su Boris Milivojević, Nataša Tapušković, Dragan Bjelogrlić, Emir Hadžihafizbegović, Toni Mihajlovski, Branislav Trifunović i Mirjana Karanović. Glavno mesto dešavanja našli smo u mestu Lozovik kod Velike Plane, koje, kao da je pravljeno upravo po našem scenariju. Zahvalni smo opštini Velika Plana i mesnoj zajednici Lozovik i svim njenim stanovnicima koji su nam velikodušno stavili svoje mesto na raspolaganje i posvetili vreme kako bi nam pomogli u realizaciji filma" - kaže Lungulov povodom početka snimanja.

Ideja glavnog lika Marka o izgradnji spomenika privlači pristalice, ali i neprijatelje. Očajan, ali odlučan da uspe, Marko falsifikuje pismo kralja popa i tako uspeva da ubedi gradonačelnika i sve ostale da Majkl Džekson dolazi u njihovu varošicu na otkrivanje spomenika. Varošica najednom oživi, ljudi su puni elana i nade, a Marko uspeva da pridobije svoju ljubav da ostane.

Tokom otkrivanja spomenika, iznenada stiže vest o smrti pravog Majkla Džeksona. Ceo ludački sled događaja dovodi do ispunjenja Markovog sna, ali na ironičan i neočekivan način - stoji u sinopsisu.

"Ovo neće biti priča o Majklu Džeksonu, već o nama, o potrazi za novim herojima i novim indentitetom, o potrazi za spasom i nadom. Želim da napravim film koji govori o ozbiljnim temama, ali kroz komediju - bizarnu priču sa šarmantnim, nesvakidašnjim likovima. Ovakav pristup dozvoliće mi da bolne teme dotaknem na komičan, ali veoma emotivan način" - dodaje Lungulov, čiji je prethodni film "Tamo i ovde" dobio 16 međunarodnih nagrada.

"Spomenik Majkl Džeksonu" je do sada podržan od strane svih domaćih fondova: Ministarstva kulture Republike Srbije, Sekretarijata za kulturu Grada Beograda, Sekretarijata za kulturu i javno informisanje AP Vojvodine, a i inostranih: MEDIA Fonda Evropske Unije i SEE Cinema Network Fonda, Makedonskog filmskog fonda i MFG nemačkog fonda. Scenario je dobio prvu nagradu za scenario na festivalu Braća Manaki u Bitolju, Makedonija.

Snimanje će trajati šest nedelja na teritoriji opštine Velika Plana i MZ Lozovik, aerodroma ''Ponikve'' kod Užica, u Vojvodini i Skolju. Opština Velika Plana i mesna zajednica Lozovik su pružili značajnu podršku filmu i pokazali se kao jako dobar domaćin ustupivši za snimanje glavni trg u Lozoviku i mnoge druge lokacije. Poslednja dva dana snimanja će se realizovati u Skoplju. Film je koprodukcija Papa Films iz Srbije, Av Medien Penrose iz Nemačke i Dream Factory iz Makedonije.

Za potrebe filma, pesma ''Smooth criminal'' Majkla Džeksona biće izvedena u aranžmanu trubačkog orkestra.

2024 © - Vesti online