Četvrtak 27.09.2012.
10:02
Vestionline

Vujošević: Dačić pomaže Partizanu

Zaslužili smo pomoć - Dule Vujošević

Iskusni trener nije krio da je delegacija Partizana posetila premijera Ivicu Dačića i da im je obećana pomoć za vaterpolo i košarkaški klub.

"Valjda je svima jasno da je Partizan zbog onog što je do sada uradio, zaslužio mnogo više i očekujemo da će država prepoznati sve one trofeje koje smo osvajali i reprezentativce koje smo dali. Dobra stvar za srpsku košarku je stvaranje jake Zvezde i Radničkog, ali teško je shvatiti da se pojedini političari ponašaju prema svojim afinitetima i kao da daju svoje pare. Država i u vrhunskom sportu mora da ima određene kriterijume i mehanizme u rasporedu sredstava prema postignutim rezultatima. Ipak, ne sme se zaboraviti da smo mi ovom gradu obezbedili košarkaške praznike i pune dvorane", zaključio je Vujošević.

On je ponovio da je tim kojeg trenutno vodi najtalentovaniji u njegovoj trenerskoj karijeri.
 

"Verujem u ovaj tim. Mnogo igrača nema ni ličnu kartu, ali poseduje veliki talenat, i taj talenat je u rangu generacije koju je predvodio Vlade Divac. Tim je koncipiran tako da jednog dana kroz naporan rad, treninge i utakmice postanu veliki igrači. Partizan može da ima ili veliki tim ili tim koji će to tek postati i zato smo se odlučili da dovedemo igrače koji nemaju limit", rekao je trofejni stručnjak, a potom dodao da je svesno rizikovao da nema iskusnih igrača u ekipi.

"Ponekad mora i da se rizikuje, jer bez rizika nema uspeha. Ovo je podmlađeni tim kom treba obezbediti mir, kontinuitet i neke minimalne uslove. Mi za ovu sezonu imamo kompletan budžet oko dva i po miliona evra, što je zaista malo i ja bih stvarno voleo da ne moram da se bavim time jer sam trener. Ipak, moramo da naučimo da plivamo u vodi koja nije idealna, već hladna i prljava, sa raznoraznim opasnostima", misli Vujošević.

Strateg crno-belih je pomenuo i raskid ugovora sa Nemanjom Bešovićem i Nenadom Miljenovićem.


"Što se tiče Nemanje Bešovića, situacija je jasna, on nije hteo da bude četvrti centar i to je njegov izbor. Mislim da su Musli, Gagić i Milutinov talentovaniji od Bešovića, ali to će vreme pokazati. Ne vidim zbog čega su mediji bili toliko zabrinuti, kao da je reč o Džordanu. I on i Miljenović nisu bili među 12 i iskoristili su mogućnost da izađu iz kluba. Treba da se zna da nije bilo 'slučaja Miljenović', on se korektno poneo i želim mu mnogo sreće u Radničkom", zaključio je Vujošević.

2024 © - Vesti online