Petak 28.09.2012.
03:40
Vestionline

Ubici Kostova i Vasića 25 godina robije

Policijski uviđaj posle dvostrukog ubistva u Plejers klubu
 

 

Paranoični shizofrenik Adam Kosian (54) ubio je Borisa Kostova i Gorana Vasića u kockarnici "Plejers an Lajgon" pošto je verovao da su mu njih dvojica ranije podmetnula drogu u piće, seksualno ga zlostavljali, a zatim ukrali novac iz kuće.


U petak, 13. avgusta 2010, Kosian se fotografisao, zapalio sveću, prekrstio se tri puta, pomolio Bogu i poljubio svog psa prilikom oproštaja dok je izlazio iz stana, iz kojeg je poneo pištolj. Taksijem je otišao do kockarnice Plejer. Tamo je upucao Kostova dok je sedeo za stolom. Kostov je pokušao da pobegne, ali je od zadobijenih rana pao i izgubio svest. Kosian je napunio pištolj i sa dva hica u glavu upucao Vasića uz povike "Ti isto, pseto".
 

Adam Kosian (sudski crtež)

- Tada ste ponovo utrčali unutra, ponovo pucali na Kostova, a zaposlenima i gostima koji su pokušavali da mu pomognu i pomere ga rekli da on zaslužuje šta je dobio - rekla je sudija vrhovnog suda Elizabet Kurtin. - Nazivali ste ga psom, a dve figurice u obliku svinje stavili ste mu na grudi.


Kosian je kasnije ispričao policiji da je ubio "dve životinje" koje su mu radile loše stvari.


- Niste pokazali kajanje za ono sto ste uradili. Taj događaj za sve, osim za vas, bio je stravičan. Vaše žrtve su bile potpuno nevine i nisu očekivale tako nešto. Pored vaše zablude pod kojom ste bili, nema sumnje da ste ipak sve to planirali i izvršili likvidaciju - dodala je sudija u presudi.


Ipak, ona je priznala da je Kosian u vreme zločina bio mentalno oboleo.


- Vaša neuračunljivost smanjuje vaše moralno rasuđivanje - zaključila je sudija.
Presudom, Kosian je kažnjen sa maksimalnih 25 godina zatvora, od kojih mora da odsluži najmanje 20 pre nego se nađe na slobodi.
 

Umislio horor

 

- Jedan svedok je rekao da ste bili pijani kada ste o tome govorili i da mu se čini da ste bili konfuzni, te da ste objedinili ta dva incidenta, a da zapravo Kostov i Vasić nikada nisu bili u vašem stanu - rekla je sudija Kurtin.

 

- Takođe ste verovali da su posetioci Plejersa govorili o vama na ružan način i da su vam se rugali, kao i da je vaša fotografija bila postavljena na internetu. Međutim, policijskom istragom je utvrđeno da se ništa od toga što ste rekli, priče o seksualnom napadu, da ste bili drogirani i opljačkani, nije dogodilo.

2024 © - Vesti online