Sreda 26.09.2012.
12:48
Beta

"Sreda je, a još me ne hapse"

U policiji mu rekli da je to njihova ingerencija i da će mu se već neko javiti: "Sreda je, a još me niko nije zvao" : Nenad Čanak
 

"Sad nemam imunitet, očekujem da budem uhapšen, kao i svaki izgrednik. Ne mogu da očekujem da ne budem izveden pred sud, s obzirom da niti sam navijač niti sam nekog ubio, zatvorio u hladnjaču, zakopao u Batajnici, pa da se ne interesuju", rekao je Čanak novinarima u parlamentu.

Overio ostavku

 

Čanak je danas na pisarnici Skupštine Srbije predao sudski overenu ostavku na mesto poslanika.

 

Lider LSV odlučio je da podnese ostavku zbog incidenta u Novom Sadu u kome je tukao Pavla Lešanovića iz Beograda, jer kako je izjavio, parlament nije uradio ništa da ga zaštiti, ali i da ne bi bio optužen da se skriva iza poslaničkog imuniteta.

Upitan zašto je prvo izašao sa jednom verzijom o događaju u Novom Sadu, a potom je priznao da je tukao Pavla Lešanovića, Čanak je naveo da je sve što je rekao bilo tačno, osim jednog dela koji je nedostajao, a koji je juče ispričao novinarima u skupštini.

"Smatrao sam da prvo treba da kontaktiram policiju", rekao je Čanak i dodao da su mu u policiji rekli da je to njihova ingerencija i da će mu se već neko javiti. "Sreda je, a još me niko nije zvao", kazao je Čanak.

Povodom različitih verzija o događaju koje je izneo, Čanak je rekao da je reč o nesporazumu i izvinio se svima zbog svojih nepreciznosti. On je rekao da je začuđen medijskim reagovanjem na nedeljni incident u Novom Sadu i podsetio da su ga mediji nazvali svinjom, da mu je predsednik parlamenta Nebojša Stefanović presudio i pre suda i kada su se pojavili grafiti u Novom Sadu, sa datumom njegove smrti.

"Ovakva histerija (u medijima) po kojoj je moj incident daleko primećeniji od sastanka Tomislava Nikolića i Baraka Obame jasno govori da su prioriteti u Srbiji pomešani", rekao je Čanak i istakao da ne želi da bude poslanik u skupštini koja ne vodi računa ni o poslanicima, ni o narodu ni o državi.

2024 © - Vesti online