Sreda 26.09.2012.
12:39 >> 12:42h
Beta

Kosovska policija pustila mlađeg Keljmendija, pa ga Euleks uhapsio

Mlađi Keljmendi je prvo bio uhapšen u subotu uveče na osnovu međunarodne poternice koju je za njim izdala BiH, zbog sumnje da je tokom 2010. godine ubio Eljvisa Hodžića u Sarajevu.

Eljvis Keljmendi je uhapšen na osnovu međunarodne poternice koju je za njim izdala BiH, zbog sumnje da je tokom 2010. godine ubio Eljvisa Hodžića u Sarajevu
 

Dnevnik Zeri istiće da je Keljmendi oslobođen jer protiv njega nije bilo nikakvog dokaza sem međunarodne poternice.

"Prvo, Kosovo, čiji je državljanin Eljvis Keljmendi, nema sporazum o ekstradiciji svojih državljana sa BiH. Drugo, ako bi njegov predmet bio na Kosovu organi reda bi ga zadržali u prtivoru i sudili mu zbog dela koje je izvršeno u Bosni", rekli su dnevniku stručnjaci za međunarodno krivično pravo.

U međuvremenu, spisi predmeta protiv Eljvisa Keljmendija su dostavljeni Euleksu koji ga je odmah nakon puštanja iz pritvora, u roku od nekoliko minuta, ponovo pritvorio.

Portparol Euleksa Bljerim Krasnići je izjavio da je razlog hapšenja optužnica za ubistvo Hodžića.

"I Euleks, pošto je obavezan da sprovodi kosovske zakone, ne može da izvrši ekstradiciju Keljmendija u BiH, ali mu prema istim zakonima može suditi na Kosovu zbog krivičnog dela izvršenog u Bosni", rekao je Keljmendi.

2024 © - Vesti online