Sreda 26.09.2012.
12:10
Blic

Ovim je Pacoli platio Maliju da prizna Kosovo

Tačijev zamenik Pacoli: Pet računara (za početak) za priznanje
 

- Mali kao zemlju poznajem jako dobro. Poznajem bivšeg predsednika, koji je sada u egzilu, a dva puta sam posetio i sadašnjeg, još dok je bio predsednik parlamenta. Sledeći put sam ga posetio dok je bio u bolnici u Parizu na lečenju. Kad je trebalo da ga vidim peti put, nije bio u kancelariji, već u poseti Burkini Faso, pa sam razgovarao s komandantom vojnih snaga Malija, koji me je posle toga otpratio do aerodroma - objasnio je bliske odnose sa zvaničnicima Malija zamenik Hašima Tačija u emisiji "Interaktiv" Koaha televizije.


On je potom poentirao pričom o tome kako je do konačnog priznanja došlo.

- Prošle godine je bivši predsednik obećao da će priznati Kosovo pa sam shodno tome počeo da radim s njihovom parlamentom na izradi rezolucije o priznanju, a onda je došlo do puča. Dok sam bio na godišnjem odmoru, pozvao me je moj savetnik i

I ovo:

Sva lažna priznanja Kosova

obavestio me da je nova vlast u Maliju zamolila da im pomognemo u opremanju rezidencije i kabineta jer se predsednik vratio iz Pariza i nema osnovne uslove za rad pošto je sve uništeno u sukobima. Tražili su deset kompjutera i nešto nameštaja. Reagovao sam odmah i odobrio da im se dopremi pet kompjutera. Kada sam se vratio sa odmora, dobio sam informaciju od svog savetnika da je došlo do priznanja od strane Malija. Pogledao sam pismo i uporedio potpis s potpisom na jednom od prethodnih pisama. Pečat je bio originalan - istakao je političar i biznismen.

2024 © - Vesti online