Sreda 26.09.2012.
12:23
telegraf.rs

Čiča Draža na čekanju: Prekinuto snimanje serije “Ravna gora”!

Producenti priznaju da imaju finansijske probleme, ali tvrde da projekat nije ugrožen, kao i da se snimanje u Beogradu nastavlja po planu, najverovatnije krajem novembra ili početkom decembra.

Snimanje serije “Ravna gora” Radoša Bajića prekinuto je zbog nedostatka novca: Nebojša Glogovac igra Dražu Mihailovića dok Dragan Bjelogrlić glumi Tita
 

- Ekipa je prešla u Beograd jer je jesen došla pre vremena(?!), i tačno je da imamo problema sa finansijama, ali ko ih danas nema, kaže za Telegraf Jelena Bajić Jočić, ćerka Radoša Bajića i izvršni producent serije “Ravna gora”.

Na pitanje da li imaju problema sa isplatom honorara, ona dodaje:

- Ako me pitate da li su svi članovi ekipe u ovom trenutku isplaćeni, ja vam odgovaram da nisu, jer, isplaćuju se sukcesivno. Ne ide sve glatko, ali snimanje serije ni u jednom trenutku nije dovedeno u pitanje. Takođe, nije tačno da je snimanje trebalo da bude nastavljeno juče na Belom dvoru, iz prostog razloga što nijedna lokacija za Beograd još nije dogovorena. Tek postavljamo plan snimanja i od toga zavisi kada nastavljamo sa radom. Pretpostavljam da će to biti krajem novembra ili početkom decembra, tvrdi Jelena Bajić Jočić i ističe da će snimanje drugog dela trilogije “Ravna gora” početi prema planu, u aprilu 2013.

Međutim, kako Telegraf saznaje iz drugih izvora, fondovi su presušili i producenti filma “Ravna Gora” muku muče da pronađu novac za nastavak snimanja. Zbog besparice je i skraćena sezona snimanja na otvorenom, a ništa bolja situacija nije ni sa snimanjem u studijskim uslovima.

Prema nezvaničnim informacijama, producentima je bilo previše da plate 3.000 evra za dan snimanja na Dedinju, tako da su privremeno odustali od te lokacije. Iako je bilo najavljeno da će se snimati i na lokacijama Đerdapa i Timočke krajine, i od njih se odustalo.

Politička pozadina?

Spekuliše se i da finansijski problemi u kojima se nalazi projekat “Ravna gora”, imaju i političku pozadinu, budući da je Radoš Bajić na poslednjim izborima podržao Demokratsku stranku, kao i da je nakon promene vlasti dovedeno u pitanje dalje finansiranje snimanja.

Informaciju o razlozima za prekidanje snimanja serije smo pokušali da proverimo i na RTS-u, ali nam je u pres službi Javnog servisa rečeno da podatke o “Ravnoj gori” možemo da dobijemo samo od jedne osobe – Jelene Bajić Jočić.

Snimanje, kako je najavljeno, “najambicioznijeg projekta u istoriji srpske televizije” je počelo 24. jula na Mokroj gori, a “Ravna gora” je snimana i u selima u okolini Kragujevca, Soko gradu i u Zvorniku.

Filmsku ekipu u kojoj se nalazi više od 200 glumaca, predvode Nebojša Glogovac, koji igra Dražu Mihailovića i Dragan Bjelogrlić, koji glumi Tita.

2020 © - Vesti online