Sreda 26.09.2012.
00:15
Beta

Nikolić u UN: Izbegavam delegaciju Prištine

Tomislav Nikolić: Srbija je žrtva
 

"Potpuno je sigurno da se neću sresti s delegacijom Prištine, čak ni slučajno na ulici, ili u magli. Nije vreme za to, nismo ništa dogovorili, a pretpostavljam da onaj ko bi bio moj sagovornik u tom slučaju, predsednik Kosova, nije još spreman za to, pošto se naši stavovi dijametralno razlikuju", rekao je Nikolić za Prvu televiziju.

Nikolić, koji je govorio na 67. zasedanju Generalne skupštine UN, istakao je da "brutalni nasrtaj" sa svih strana na Srbiju zbog Kosova i Metohije mora da prestane.

"I oni koji nam kažu da treba da razgovaramo, treba takođe da se uključe u razgovore, da pomognu da to budu razgovori, a ne samo davljenje, pritiskanje, i pokušaj da Srbija ispuni sve što se od nje traži", ukazao je Nikolić.

On je rekao da će u predstojećem susretu sa šeficom diplomatije EU Ketrin Ešton u četvrtak ponoviti ono što je rekao u govoru u Generalnoj skupštini UN.

"Ja nemam autocenzuru, ja nemam tremu zbog toga s kim razgovaram, ja ne lažem nijednog sagovornika, moje reči su iste i za istok i za zapad, i za sever i za jug, tako da mi je dovoljno samo da ponovim svoju istinu, i ona (Ešton) će znati o čemu se radi", poručio je Nikolić.

On je rekao da je Srbija kada se radi o Kosovu "na ivici" i "svaki korak ovako kako je do sada rađeno, predstavljao bi sunovrat u njegovu nezavisnost".

"Mi sad tu moramo da gradimo sebi odstupnicu, branu, a da za to dobijemo i podršku mnogih zemalja u svetu koju do sada možda nismo imali", rekao je Nikolić.

2024 © - Vesti online