Utorak 25.09.2012.
16:25
Beta

"Dačiću, ili obuzdaj ili smeni Dinkića: Od kera se ne pravi slanina"

Od kera nikada ne može da se pravi slanina : Ištvan Pastor
 

Pastor je oštro kritikovao Dinkića zbog izmena Zakona o osnovama budžetskog sistema.

"Od kera nikada ne može da se pravi slanina. Može neko da tvrdi da je regionalista, da tvrdi šta hoće, ali to se procenjuje na osnovu onoga što čini. Dinkićev način ponašanja je kao tempirana bomba", rekao je Pastor.

Prema njegovim rečima, uzalud se ostali nosioci vlasti i u Republici i u Pokrajini trude da ukažu da se rešenja na relaciji Vlada Srbije-Vlada Vojvodine moraju tražiti u kompromisu, kada Dinkić sprovodi politiku koja je "opasna".

Pastor je podržao najavu vojvođanskog premijera Bojana Pajtića, koji je rekao da će Vojvodina zbog izmena Zakona o budžetskom sistemu pred Ustavnim sudom pokrenuti postupak ocene ustavnosti tih izmena.

Šef poslaničkog kluba Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) u Skupštini Srbije Balint Pastor ocenio je ranije da su predložene izmene Zakona o budžetskom sistemu protivustavne, kao i da predstavljaju "veliku zamku" za Vojvodinu.

Balint Pastor je rekao da se tim izmenama onemogućava realizacija ustavne norme po kojoj Pokrajini sleduje najmanje sedam odsto republičkog budžeta.

Skupština Srbije odbacila je amandmane SVM-a na izmene Zakona o budžetskom sistemu.

2024 © - Vesti online