Utorak 25.09.2012.
13:54
Vestionline

BiH: Prodaje glas za 100 evra ili ogrev za zimu

Za 100 evra svi mogu da prođu sem SDA
 

Anonimni oglašivač na Internetu je naveo da je glas spreman da proda svim strankama u Bosni i Hercegovini osim Stranci demokratske akcije (SDA), kao i da je moguće da svoj glas da u zamenu za ogrev. Oglas je objavljen u rubrici HITNO i imao je više stotina pregleda posetilaca portala pre nego što je uklonjen.

Nevladina organizacija koja se bavi ukazivanjem na korupciju Transparensi internešnl (TI) prijavila je Tužilaštvu BiH Narodnu stranku Radom za boljitak za nelegalno finansiranje kampanje budući su gotovo identične poruke ove stranke i ministarstva poljoprivrede Federacije BiH na čijem je čelu potpredsednik te stranke Jerko Ivanković-Lijanović. Ministarstvo poljoprivrede pokrenulo je kampanju za kupovinu domaćih proizvoda uoči početka izborne kampanje za lokalne izbore u BiH, zbog čega je reagovao TI.

Kandidati na izborima u BIH, posebno lokalnim, ovaj put su bili više nego kreativni kako bi privukli glasače. Jedan od najkomentarisanijih je bio Mirad Hadžiahmetović iz Zenice koji je u zamenu za glas biračima ponudio da na njegovom sajtu besplatno gledaju porniće. Ni drugi kandidati nisu ništa manje (tragi)komični, a dokle je otišla predizborna kampanja u BiH možete pogledati OVDE.

2024 © - Vesti online