Utorak 25.09.2012.
14:10
Index.hr

Zašto Jadranka neće da vrati broš?

 Kosorova je valjda emotivno vezana za broš: Na slici potpisuje završetak pregovora sa EU, a broš u obliku Hrvatske krasi joj grudi
 

Hrvatski mediji navode da je krajem juna prošle godine rukovodstvo HDZ-a predsednici poklonilo broš vredan 5. 000 kuna. Broš u obliku hrvatskog grba, sa stilizovanim zvezdicama evropske unije kupljen je u jednoj poznatoj zagrebačkoj zlatari.

Bivši glavni sekretar stranke Branko Bačić izjavio je nedavno na pitanje novinara: 

"Da, sećam se da smo kupili taj broš nakon završetka pregovora s EU-om u junu 2011., To je bila odluka stranke, želeli smo da se simbolično zahvalimo na velikom poslu koji je obavljen u korist naše države. Broš je kupljen legalnim sredstvima s našeg računa. Ja ga nisam ni video, odabrala ga je naša sekretarica, ispostavljen je račun i sve je uredno proknjiženo", kaže Branko Bačić.

Jadranka Kosor je bila vrlo ogorčena nakon što je saznala da mediji raspolažu s ovom informacijom. Navodno je pretila i tražila da se prestane s podmetanjima da je broševe kupovala stranačkim novcem . "Jedan broš sam dobila od HDZ-a. Ponosna sam što su ljudi prepoznali moj trud, rad i zalaganje", izjavila je Kosor o dodala kako broš ne misli vratiti i da je sve ovo što se događa priprema terena da je izbace iz stranke.
 

"Priprema se moje izbacivanje iz stranke, sama je neću napustiti", poručuje Jadranka Kosor.

"Mislim da se u porukama koje smo videli proteklih dana u medijima vidi da se priprema moje izbacivanje iz stranke, ali i nekih drugih članova", rekla je Kosor i dodala:

"Poruke o tome da moram da začepim koje su objavili mediji, a niko iz stranke nije demantovao da mi to nije poručio, daju mi za pravo da zaključim da se radi jedna medijska hajka. Lično mislim da je to jako, jako loše za HDZ", istakla je Kosor.

Brkić: Nema nezamenjivih

Glavni poverenik HDZ-a Milijan Brkić potvrdio je da Kosor preti izbacivanje. "Nema nezamenjivih. Oni koji žele da rade korektno i svoj posao odgovorno i koji žele boljitak stranke i Hrvatske, ostaće u stranci da rade u skladu sa stranačkim pravilima. Oni koji to ne žele, to nije njihova odluka", rekao je Brkić dodavši kako misli da Kosor ne radi za dobrobit HDZ-a.

"Sad u ovom trenutku ne vode se nikakvi postupci, niti bilo kakve priče ili pretnje da se bilo ko izbaci iz stranke. Vratimo malo film unazad pa pogledajte dok je ona bila predsednica stranke je li bilo takvih istupa i šta se događalo s onima koji su na takav i na puno benigniji način se odnosili i kritikovali određene poteze vrha stranke, šta se događalo s takvim ljudima", kaže Brkić.

"S ponosom ću ga nositi i dalje"

 

Predsednik HDZ-a Tomislav Karamarko reagovao je na navode kako Jadranki Kosor preti izbacivanje iz stranke kojoj je donedavno bila na čelu.

 

"Ja ne izbacujem nikoga iz stranke. Takvo pitanje je preuranjeno. Ako će gospođa Kosor ili bilo koji drugi član HDZ-a raditi protiv interesa stranke, davati izjave koje su protivne politici HDZ-a i nekim temeljnim stavovima, naravno da će statut morati odraditi svoj dio posla", rekao je Karamarko i dodao: "Mi se u ovom momentu ne opterećujemo, neću to nazvati ni slučajem gospođe Kosor. Mi se bavimo nekim drugim stvarima", istakao je predsednik HDZ-a.

 

Njegova prethodnica na čelu stranke, Jadranka Kosor, ističe kako neće vratiti broš kojeg joj je darovala stranka. "S ponosom ću ga nositi i dalje", rekla je Kosor.

2024 © - Vesti online