Utorak 25.09.2012.
03:34
Alo

Čanka ne sme niko da sasluša!?

Nenada Čanka štiti poslanički imunitet
 

Doduše, Osnovno tužilaštvo u Novom Sadu pokrenulo je istragu protiv Nenada Čanka i još dve nepoznate osobe zbog sumnje da su izvršili krivično delo nasilničkog ponašanja, piše list Alo. Taj predmet je predat nadležnom istražnom sudiji novosadskog Osnovnog suda, rečeno je u tom tužilaštvu.

Istovremeno, Lešanović, koga su u ponedeljak novinari posetili u porodičnom domu, kaže da ničim drastičnim nije zaslužio žestoke batine koje je dobio.


- Prvo smo se čak fino i pozdravili, rekao sam mu da ga gledam u "Prvom kuvaru" i da mi je simpatičan. Međutim, kasnije smo se nešto sporečkali oko naručivanja pesama, kada mi je on izvređao "majku beogradsku“ i sve po redu. Ostatak znate... Oformićemo tim advokata koji će sastaviti tužbu za pokušaj ubistva, nanošenje teških telesnih povreda i ugrožavanje bezbednosti s predumišljajem, kao i za tešku krađu, jer su mi nestali i telefon od 1.000 evra i "roleks" od 8.000 evra - priča povređeni Pavle i dodaje da se bratanice narodnog poslanika i ne seća.

- Mogao bih da prepoznam sigurno jednog od batinaša koji su me tukli po Čankovom nalogu - kaže Lešanović, koji je vlasnik vulkanizerske radnje i auto-servisa.


Dva dana posle brutalnog prebijanja, povrede Pavla Lešanovića izgledale su još jezivije, a pored silnih uboja i modrica po celom licu, rane su vidljive i po telu.


Svoje iskaze u policiji dali su svi svedoci ovog događaja, sem bratanice narodnog poslanika i samog Nenada Čanka. Lider LSV-a je, kako saznaje "Alo!", u nedelju zvao policiju da se raspita o slučaju, ali mu je rečeno da "za sada nema potrebe da bude saslušan“. Iskaz je pred policijom dao i vozač kog je Lešanović unajmio da ga odveze do Beograda. On je potvrdio da su Čanak i njegovo obezbeđenje napali Lešanovića na parkingu.


Prema saznanjima "Alo!", vlasnik kafane Danilo Ikodinović je u policiji kazao da ne zna šta se dešavalo na parkingu, ali da je u kafani došlo do verbalne prepirke između Čanka i Lešanovića.


Kako novinari "Alo" saznaju, za slučaj "Čanak" zainteresovala se i Zagorka Dolovac, republički javni tužilac, koja je tražila od policije da joj se što pre dostavi izveštaj.


Da podsetimo, Čanak je prvobitno poručio da Lešanovića ne poznaje, a istog dana uveče preko društevnih mreža se prisetio dodatnih detalja. On je naveo da je u kafani štitio bratanicu, koju je pretučeni zlostavljao, ali da ga nije pipnuo, nego da je Lešanović u vidno alkoholisanom stanju sam pao i povredio se. S druge strane, Novim Sadom kruži verzija po kojoj je Lešanović "nepristojno dodirnuo" bratanicu političara, usledila je svađa, a potom je pretučeni polio vinom političara i muziku.

Prema istoj verziji Čanak ga je sačekao na parkingu da se revanšira. Nenada Čanka od krivičnog gonjenja štiti i poslanički imunitet.


- Ukoliko bude bilo potrebe za ukidanjem mandata, tužilaštvo nam može poslati zahtev koji mi upućujemo na Admnistrativni odbor, koji o tome odlučuje - objašnjava Zoran Babić, predsednik odbora za administrativno-budžetsko pitanje i mandatna pitanja.

2024 © - Vesti online