Ponedeljak 24.09.2012.
14:27
Beta

DSS: Kaznite Čanka zbog prebijanja građanina; Advokat: Nadležni ne zovu

Neki mediji su preneli da je u Novom Sadu u noći između subote i nedelje brutalno pretučen Beograđanin Pavle Lešanović, koji je za to optužio Nenada Čanka i njegove telohranitelje.

Petar Petković:DSS osuđuje siledžijstvo Nenada Čanka

DSS ističe i da mora da se utvrdi o kakvom obezbeđenju je reč odnosno da li je to državno ili privatno obezbeđenje lidera LSV-a.

"DSS najoštrije osuđuje siledžijstvo Nenada Čanka. Smatramo da država i nadležni organi odmah moraju da reaguju i primereno kazne Čanka zbog sramnog prebijanja građanina. Ukoliko političari u svoje ruke uzimaju da na ulici uspostavljaju red i tuku građane onda je to najgora moguća poruka koja može da se pošalje", rekao je portparol DSS-a Petar Petković i istakao da je apsolutno neprihvatljivo da Čanak koristi obezbeđenje da se obračuna i fizički prebija čoveka, zbog čega se, kako je kazao, mora jasno utvrditi o kakvom je obezbeđenju reč.

"Da li o državnom koje se koristi za prebijanje građana ili je to njegovo privatno oebzbeđenje", rekao je Petković i dodao da se radi o "najgorem vidu bahatosti" i da to

NS: Čanak da bude izveden pred lice pravde

što je Čanak uradio zahteva najitnije reagovanje Tužilaštva koje mora da ga privede i saglasno propisima kazni.

Nakon što su neki mediji preneli o incidentu u Novom Sadu, Nenad Čanak je negirao da je do takvog incidenta došlo.

Advokat: Niko od nadležnih nije pozvao Čanka

Advokat lidera Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka Milan Đukić izjavio je
danas da ni jedan od nadležnih organa još nije stupio u kontakt s njegovim klijentom povodom istrage o incidentu u kojem je navodno pretučen Beograđanin Pavle Lešanović.

On je rekao da je Čanak na raspolaganju nadležnima i da mu je u interesu da se sudski dokaže istina o spornom subotnjem događaju u Novom Sadu. On je najavio da će Čanak pokrenuti sudski postupak.

Đukić je podsetio da su u Urgentnom centru u Beogradu Lešanović konstatovane lake telesne povrede i rekao da se u takvim slučajevima može podneti samo privatna krivična tužba.

Danilo Ikodinović, vlasnik novosadske kafane "Tako je suđeno" ispred koje se dogodio incident, objavio je na Tviteru da je policiji ispričao sve o događaju i da u interesu istrage ne može da o tome govori u javnosti.

2024 © - Vesti online