Nedelja 23.09.2012.
15:03
B92

SAD neće dozvoliti promenu granica


Hilari dolazi na Balkan zbog albanskog lobija: Obrade Kesić
 

Govoreći o poseti državne sekretarke SAD Hilari Klinton Beogradu, Kesić je rekao da mu ta informacija zvuči "jako čudno".

"To je još nepotvrđena informacija. Čudno je to što ona na kraju svog mandata obilazi Balkan. Ipak, albanska zajednica aktivno učestvuje u američkim izborima, pa verovatno ima neki interes", smatra on.

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je u petak da Brisel ne može da natera Srbiju da prizna nezavisnost Kosova i da je podela pokrajine jedino moguće i realno rešenje.

"I dalje mislim da je podela (Kosova) jedino moguće realno rešenje, i siguran sam da bi to Albanci u Prištini prihvatili. Međutim, postavlja se pitanje da to može da izazove proteste u regionu, a izbegava se činjenica da je potrese izazvalo i to što je Srbija podeljena", rekao je on.

SAD su juče saopštile da su apsolutno protiv promena granica na Balkanu. Smatraju da bi bilo kakva promena granica na Balkanu imala "ekstremno negativan uticaj na stabilnost regiona".

"Za Ameriku je priča završena time što smo priznali Kosovo u granicama u kojima je sada. Naš stav smo više puta preneli sagovornicima u Beogradu", rekao je izvor iz kabineta Baraka Obame.

2024 © - Vesti online