Subota 22.09.2012.
14:38
Index.hr

Josipović se zaglavio u liftu sa srpskim mitropolitom!

Predsednik Hrvatke proveo je pola sata u liftu sa mitropolitom Jovanom Pavlovićem : Deca čekala ispred lifta
 

Predsednik Hrvatske je u 11.30 sati stigao u gimnaziju kako bi prisustvovao otvaranju Prvog kongresa stipendista i srpske omladine "Položaj i perspektive mladih u Republici Hrvatskoj".

Dočekao ga je mitropolit pravoslavne crkve Jovan Pavlović, koji se zajedno s njim  zaglavio liftu, prenosi hrvatski portal "Index."

Ipak na kraju se sve dobro završilo : Mitropolit Jovan i Ivo Josipović
 

Inače, skup posvećen položaju i perspektivama mladih u Hrvatskoj održan je povodom 115. godišnjice osnivanja Srpskog privrednog društva "Privrednik", a učestvovao je i ambasador Srbije u Hrvatskoj Stanimir Vukićević.

Svake godine za stipendije Društva konkuriše oko 200 mladih, uglavnom iz povratničkih sredina. Prošle školske godine stipendiran je 51 učenik i student sredstvima prikupljenim iz donacija.

Josipović je na skupu ukazao da pitanje jednakih šansi posebno muči mlade u Hrvatskoj koji su u teškoj ekonomskoj situaciji ostali bez posla. Uz to je, kako je rekao, i u Hrvatskoj i u EU potrebno uskladiti tržište rada s obrazovnim sistemom. On je istakao da je Evropska unija velika šansa, ali da ne može da reši sve probleme. 

2024 © - Vesti online