Petak 21.09.2012.
19:10
Beta

Oslobođeni bivši rukovodioci Kolubare

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv bivšeg direktora Rudarskog basena Kolubara Dragana Tomića i 27 rukovodilaca tog preduzeća
 

Kako je saopšteno, Apelacioni sud je prihvatio njihovu žalbu i preinačio rešenje Višeg suda u Beogradu smatrajući da više nema razloga za produženje pritvora i da puštanje na slobodu dvojice bivših rukovodilaca rudarskog basena "Kolubara" ne može da ugrozi krivični postupak protiv njih.

Sud je naveo i da optužnica Tužilaštva za organizovani kriminal, koja je protiv okrivljenih podneta 3. aprila ove godine još nije potvrđena i zaključio da okolnosti za produženje pritvora više ne postoje.

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv bivšeg direktora Rudarskog basena Kolubara Dragana Tomića i 27 rukovodilaca tog preduzeća i vlasnika privatnih firmi, kojom ih tereti da su zloupotrebama oštetili Kolubaru za 938 miliona dinara.

Pored Dragana Tomića, optuženo je i 11 rukovodilaca Kolubare i njenih zavisnih preduzeća - Vladan Jovičić, Radisav Ranković, Radosav Milić, Vladan Radovanović, Milutin Bobić, Sveta Miljković, Milan Petrović, Živojin Jovanović, Svetolik Simić, Slavoljub Pavlović i Duško Obradović.

2024 © - Vesti online