Nedelja 31.01.2010.
08:16
Vestionline

Ove godine Samsung "izbacuje" 3D televizore

Njihova objava o ulasku na 3D tržište stigla je nedugo pošto je američka sportska TV mreža ESPN najavila da na leto pokreće televizijski 3D kanal, a prvi događaj koji će preneti u 3D tehnici je prva utakmica Svetskog prvenstva u fudbalu, ona između Južne Afrike i Meksika 11. juna.


ESPN će u 3D tehnici prenositi još 25 utakmica, a do kraja godine 3D prenos će imati i utakmice NBA lige. Da bi gledaoci mogli da uživaju u 3D tehnologiji, moraće da kupe nove televizore koji imaju 3D opciju, kao i specijalne naočare, onakve kakve se koriste u bioskopu za gledanje 3D filmova.


Cena 3D televizora još nije objavljena, međutim, Samsung će uskoro na tržište izbaciti LCD i LED 3D televizore s ekranima velične 40, 46 i 55 inča, na kojima će se, naravno, moći gledati i 2D program.


Međutim, u Srbiji sigurno nećemo još neko vreme uživati u 3D televizijskoj tehnologiji. Za sada samo RTS ima digitalni kanal, a prošle godine ministar za telekomunikacije i informaciono društvo Jasna Matić je najavila da bi Srbija tek do 2012. godine trebalo da potpuno pređe na digitalno emitovanje televizijskog programa.

2024 © - Vesti online