Četvrtak 20.09.2012.
15:55
Vestionline, smedia.rs

Srbija jedan od domaćina EURO 2020?

Sastanku su iz Srbije prisustvovali predsednik FSS Tomislav Karadžić, generalni sekretar Zoran Laković i član Izvršnog odbora Ivan Ćurković.

Mišel Platini nedavno je predložio novi model organizovanja evropskog prvenstva u fudbalu prema kome bi 13 zemalja zajedno bile organizatori.


"Ukoliko bi država najozbiljnije stala iza ovog novog projekta, a to znači da do 2020. godine najpre izgradimo moderan stadion po svim standardima koje nalaže UEFA, uz podršku Ministarstva sporta, sasvim sam siguran da bi Srbija mogla da bude jedan od 13 organizatora", rekao je Zoran Laković za "Politiku".

U narednom periodu trebalo bi da budu učinjeni konkretni koraci. FSS bi trebalo da pripremi plan svog dela organizacije šampionata. Ako se sve bude odvijalo prema željama čelnika FSS, Srbija bi 2020. godine ponovo bila domaćin najboljim reprezentcijama Evrope.

"Ovaj predlog je u Budvi dobio punu podršku, što praktično znači da bi se u organizaciju ozbiljno uključile i zemlje iz našeg okruženja, Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Bugarska...", otkrio je generalni sekretar FSS.

2024 © - Vesti online