Četvrtak 20.09.2012.
15:08
Vestionline

Bliznakinje najstarije prostitutke in Amsterdamu


Propade im trojka od kada je Luis dobila artritis

"Ne mogu da vam opišem koliko smo trikova imali. Nekad bi nam policajac kucao na prozor ako bismo pokazale malo više zgloba na nozi, a danas devojke diluju kokain u svojim kabinama", kaže Luis, koja je pre nekoliko godina morala zbog artritisa da se penzioniše jer nije više bila u stanju da odradi svaku pozu. Njena sestra Martin i dalje radi.

Prostitucijom je prva počela da se bavi Luis kada joj je bilo 20 godina. Kaže da ju je muž jednog dana pretukao i rekao će je napustiti ako mu ne nebavi pare. Zaljubljena u muža i zabrinuta za dete, ona je izašla na ulicu kako bi zaradila na "najlakši" način. Sestra joj se pridružila koju godinu kasnije, a njihova specijalnost bila je u to vreme vrlo egzotična "trojka".


Bliznakinje su prava riznica priča koje bi se mogle nasloviti "Poroci Amsterdama", a kažu da je legalizacija prostitucije i bordela 2000. godine samo smanjila prihode prostitutki, pogoršala njihov položaj i otvorila vrata organizovanom kriminalu.
 

"Nema svrhe raditi samo za porez. Zbog toga devojke rade preko Interneta ili kod kuće - lakše će te pronaći i uočiti poreznici", kaže Luis.


2024 © - Vesti online