Četvrtak 20.09.2012.
14:47
Vesti

Mora se krenuti od nule!

"Treba zaboraviti šta je bilo i gledati unapred" - Sale Đorđević

Legendarni plejmejker košarkaške reprezentacije Jugoslavije i trener italijanskog Benetona Aleksandar - Saša Đorđević pomno je pratio dešavanja u kvalifikacijama za Eurobasket kada su "orlovi" tek u poslednjem kolu pobedom nad Izraelom overili vizu za Sloveniju.

Đorđević smatra da i košarkaši, odnosno čitava reprezentacija uključujući i stručni štab, ali i srpska javnost moraju da se spuste na zemlju i shvate da se mora krenuti iz početka.

"Postoji problem, verovatno hronični i akutni, ali je nezahvalno da se bavim time izdaleka i sa strane. Međutim, ono što sigurno znam - mora se dići glava, početi kopanje rovova, a sve s velikom dozom skromnosti u izjavama i očekivanjima. Krajnje je vreme da se prestane sa dizanjem u zvezde za svaku sitnicu, potez... Srpska reprezentacija mora da krene od nule, valjda je to jasno. I zaboraviti prošlost, medalje, već da se gleda unapred, šta čeka najbolje košarkaše. Što se pre zaboravi prošlost, biće lakše. Poređenja nisu moguća, ni potrebna. Ostaje samo teren koji ne laže, a na njemu ima problema", rekao je Đorđević.


Jedan od najboljih evropskih košarkaša ikada smatra da svi moraju da, ako su bili spremni da čitaju hvalospeve, isprate i na pravi način reaguju na kritike.

2024 © - Vesti online