Četvrtak 20.09.2012.
04:04
Politika

Čeda: Rebalans će slomiti Srbiju!

Jovanović: Rebalans budžeta građane košta 9 miliona evra
 

"Ne pada nam na pamet da bilo koga vučemo za rukav i da objašnjavamo da će se Srbija slomiti, ako se usvoji rebalans koji građane Srbije koša 9 milijardi evra, kojim se nekontrolisani deficit dodatno uvećava za 5 milijardi, gde se do kraja godine zadužujemo za 1,7 milijardi samo da bismo servisirali deficit i obaveze po postojećim kreditima", rekao je Jovanović.

Jovanović je istakao da Srbija "ovako više ne može napred" i da su nužni prvo politički rezovi, a onda i svi drugi. Predsednik LDP-a je naveo da je potreban jasan plan o javnim preduzećima i reformi tih gubitaša, kao i plan da se do kraja godine zaključi aranžman sa MMF-om, i zauzeo se za oustajanje od "beskrajnih subvencija".

Naveo je i da je potrebno ukinuti pogrešan zakon o fiskalnoj decentralizaciji, koji gura Srbiju u dodatni gubitak od 400 miliona evra godišnje, a koji je predložio predsednik Ujedinjenih regiona Srbije i ministar finansija Mlađan Dinkić. Jovanović je rekao da će LDP podršku za neophodne reforme bez kojih će zemlja propasti naći van intertnih političkih partija.

"Naša je obaveza da pružimo koncept održivog razvoja Srbije. Društvu je presudno potrebna sigurnost i mi se zbog toga borimo protiv rebalansa koji zanemaruje političke uzroke ekonomske propasti Srbije", istakao je Jovanović.

2024 © - Vesti online