Sreda 19.09.2012.
12:00
S. Aleksendrić - Vesti - Foto:

Podrška za tri generacije

MILJENIK ZAMLJAKA: Nikolaj Milenković

Prvi je četvorogodišnji dečak Nikolaj Milenković iz Lapova, rođen sa spinom bifidom, drugi je 37-godišnji Dejan Milošević iz Vranja koji se u najboljim godinama suočio sa vijetnamskim sindromom, posledicom vremena provedenog na ratištima, a treći je starac Ranko Majstorović iz Omarske koji pozne godine živi u siromaštvu, starajući se o bolesnoj ćerki i unuku, jedinoj svetloj tački. I zaista, kako odlučiti, kada je svima pomoć neophodna?


Evo kako je to uradila naša čitateljka.
Prilog od 150 australijskih dolara donatorka je namenila malom Nikolaju za odlazak u Beč i transplantaciju matičnih ćelija za šta sada nedostaje oko 5.000 evra. Nedostajalo bi i mnogo više da se našem pozivu nisu odazvali brojni ljudi dobre volje širom sveta. Nisu mogli a da ne pruže podršku mališanu koji je rođen sa spinom bifidom, osam puta je operisan, a u glavici ima cevčicu koja sprečava zadržavanje tečnosti... Njegovi roditelji Bojan i Monika sve nade polažu u odlazak u Beč na transplantaciju matičnih ćelija, verujući da bi ova relativno nova metoda mogla da preokrene život njihovog mezimca i olakša mu budućnost.

POZIV DONATORIMA 

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

MLADOST U BOLESTI:
Dejan i Vesna Milošević

I Dejan Milošević i njegova brižna majka Vesna obradovaće se novčanoj donaciji od 100 australijskih dolara koje im stižu iz Liverpula. Redovnih prihoda nemaju, a bolest odavno ne napušta njihov skromni dom. Dejan sve teže hoda zbog problema sa zglobovima, a majka nikako da dočeka penziju do koje je ostalo još dve godine. U nekada uspešnom preduzeću Jumko gde radi, zaposleni već mesecima nisu primili plate. A živeti se mora...

Kada ova donacija stigne u Vranje, Vesna će je sigurno odvojiti za kupovinu ogreva, jer u stanu u kojem nelegalno žive nemaju grejanja. Verovatno je i njen vapaj, nedavno objavljen u "Vestima", dirnuo dobrotvorku iz Liverpula da joj pomogne, jer sem dobrih, nepoznatih ljudi, Miloševići nikoga nemaju.


Sa udarcima sudbine bori se i Ranko Majstorović, koji ovih dana takođe razmišlja kako da obezbedi novac za drva jer zime u Potkozarju znaju da budu oštre, a on je zabrinut za unuka Marka i bolesnu ćerku Božanu. Uz ovu donaciju od 100 australijskih evra koju je i njemu poslala dobrotvorka iz Liverpula, sigurno će imati brigu manje.

Umesto za oglas, prilog za Nikolaja!

 

"Vestima" se nedavno javila i čitateljka Lj. A. iz Bazela u Švajcarskoj koja je u pismo stavila 100 franaka zamolivši nas da objavimo jedan oglas lične prirode, a da ostatak novca uručimo nekom detetu kome je pomoć neophodna. "Vesti" su odlučile da oglas objave besplatno, kako bi celokupna suma otišla Nikolaju Milenkoviću.


- Meni je važno da novac uručite nekom bolesnom detetu. I sama sam roditelj, moj sin je već odrastao. Nedavno je imao zdravstvenih problema i oboje smo to veoma teško podneli. Zato razumem roditelje koji se bore za zdravlje svoje dece i želim da im pružim podršku - rekla je naša plemenita čitateljka, rodom iz Topole.


Redovna pomoć iz Nemačke 

 

Čitalac "Vesti" iz Nemačke, koji želi da ostane anoniman, i koji redovno šalje pomoć Ranku Majstoroviću i Dejanu Miloševiću poslao je ovih dana 90 evra da ih podelimo njegovim štićenicima. Bivši ratnik iz Vranja i starac iz Omarske svakog meseca mogu da računaju na njegovu pomoć sve dok im je potrebna, poručuje naš verni čitalaca, poželevši svojim štićenicima dobro zdravlje i što manje nevolje.

2024 © - Vesti online