Utorak 18.09.2012.
22:25
Vestionline, smedia.rs

Štimac uz Mihajlovića: Reprezentacija seli iz Zagreba

Valjda će navijači biti uz nas protiv Srbije - Igor Štimac

Hrvatski portal index.hr opširno je komentarisao negativan stav srpskih fudbalera i stručnog štaba o igranju reprezentacije u Beogradu.

U komentaru se navodi odlučnost Mihajlovića da reprezentacija više ne igra u Beogradu ako se nastave zvižduci sa tribina.

"Šanse nisu velike da Belgiju dočekamo u Novom Sadu, jer su već rezervisali smeštaj za sebe, goste, sponzore. Ne bismo ni tražili ni premeštaj da ne postoji ta grupa ljudi koja pali masu i vređa pojedine igrače, ponašanjem šteti reprezentaciji. To nisu navijači koji žele dobro reprezentaciji. Ova Srbija nije moja, ni Srbija Saveza, već Srbija koja pripada svima nama i za koju svi moramo da živimo i navijamo. Ako se budu čule uvrede i zvižduci, Srbija više neće igrati u Beogradu dok sam ja selektor. Ne želim da zbog takvih ’navijača’ stradaju mladi igrači kojima najteže padaju zvižduci i loša atmosfera“, istakao je Mihajlović.


Portal zatim dodaje da se slično srpskim, ponašaju i navijači u Zagrebu, kada tamo igra njihov nacionalni tim. Zbog toga je utakmica Hrvatska - Vels "izmeštena" u Osijek, gde se u HNS-u nadaju podršci Igoru Štimcu.

Međutim Hrvati imaju još veći problem, pošto su navijači iz Hrvatske najavili rat protiv HNS-a u svim gradovima Hrvatske.

Interesantan je izaključak komentara koji se odnosi na duele Srbije i Hrvatske.

"Selektori dele isti problem, a navijači istu borbu protiv HNS-a, odnosno FSS-a. Ono čemu se dva mlada trenera mogu nadati je da bi u barem dve međusobne utakmice u 2013., mogli imati navijače na svojoj strani. Osim ako zajednička borba protiv "fudbalske mafije" ne ujedini navijače sa obe strane granice", zaključuje uticajni hrvatski medij.

2024 © - Vesti online