Utorak 18.09.2012.
11:07
Vestionline, Blic

Murinjo "okrenuo ploču": Ja sam kriv!

Ostala mu Liga šampiona - Žoze Murinjo

Situacija u Madridu je daleko od dobre, Realu nikako ne ide, a navodno je došlo i do problema između Murinja i njegovih pulena, koji su počeli da gube poverenje u "Specijalnog".

Nakon Murinjove izjave posle poraza u Sevilji da "nema ekipu" , da njegovi izabranici nisu fokusirani na fudbal i da bi čak sedmoricu zamenio da je mogao, igrači mu nisu ostali dužni.

Reporter "El Paisa" Dijego Tores ispričao je za "Radio Katalunju" da su igrači izgubili poverenje u trenera.

"Igrali su postali veoma pesimistični. Veruju da je šampionska trka praktično izgubljena, kao i da Murinjo neće dočekati kraj sezone na klupi. Oni misle da je nemoguće pod njegovim vođstvom da odbrane titulu, jer su rivali pročitali igru koju Portugalac forsira i da ni za koga više ne predstavlja iznenađenje", kazao je Tores.

Uoči gostovanja Mančester Sitija na "Santjago Bernabeu", Murinjo je malo ublažio stav i rekao da i kada gube, to ne smeju da čine kao protiv Sevilje i da će već protiv Sitija pokazati pravo lice.

"Uveren sam da ćemo protiv Sitija biti pravi tim. Sigurno da nećemo biti opušteni ili puni samopouzdanja kao što inače jesmo kada igramo protiv ekipa kao što su oni, jer smo bili očajni za vikend", poručio je Murinjo i bio pun hvale na račun "građana".

"Nisu mnogo drugačiji od Čelsija. Još kad ih je vodio Mark Hjuz, trošili su mnogo para na dovođenje dobrih igrača, a onda je došao Manćini i postigao mnogo. Napravio je odličan tim pa su i trofeji počeli da stižu. Da li sa njim na čelu i da li ove sezone ili neke druge, ne znam, ali sam ubeđen da će uskoro osvojiti Ligu šampiona", istakao je portugalski trener.

Specijalni se osvrnuo i na jedan od najlošijih startova Reala u Primeri, gde im Barsa beži osam bodova posle četiri kola.

"Niko ne vrši pritisak na mene i niko me ne motiviše, već to radim sam. Jedini krivac za katastrofalan početak sezone sam ja. Real ima pravo da izgubi utakmicu, ali ne na onakav način. Tim ne sme da se koncentriše na Ligu šampiona, a da zapostavi Primeru. Mi u klubu već stvaramo tim za sedeću sezonu", kaže Murinjo.

 

Kalderon: Murinjo treba da ućuti!

 

Bivši predsednik madridskog Reala Ramon Kalderon rekao je ranije danas da bi trener Žoze Murinjo trebalo da prestane javno da kritikuje svoju ekipu.

 

"Murinjove izjave nikako ne pomažu ekipi. Isto tako bi i igrači mogli da kažu da u ovom trenutku nemaju trenera. Bilo bi bolje da se na te poraze gleda kao na sporadične incidente. Verujem da igrači nisu previše srećni zbog Murinjovih komentara. Znam da su igrači posvećeni ekipi i da pružaju maksimum", kazao je Kalderon španskim medijima.

 
2024 © - Vesti online