Subota 30.01.2010.
14:37
Vestionline

AO: Zimonjić i Nestor poraženi u finalu

Braća Majk i Bob Brajan odbranili su titulu Otvorenog prvenstva Australije u dublu osvojenu prošle godine, nakon što su u finalnom meču savladali Zimonića i Nestora sa 2:1, po setovima 6:3, 6:7, 6:3.

Nenad Zimonjić tako nije uspeo da po prvi put da osvoji trofej Australija Opena u muškom dublu, a njegova prevelika želja za trijumfom bila je najveća prepreka u današnjem meču, jer je srpski teniser bio izuzetno nervozan, što je uzrokovalo gubitak dva gema u kojima je on servirao.

Jedan od tih brejkova je rezultirao gubitkom prvog seta 3:6, dok je u drugom odluka pala u taj-brejku. Iako su Amerikanci vodili sa 5:2, Zimonjić i Nestor su uspeli da osvoje pet poena za redom i sa 7:5 izjednače rezultat na 1:1.

Ipak u trećem setu, Nestor nije uspeo da osvoji gem na svoj servis pri rezultatu 1:1, što je braći Brajan bilo dovoljno da privedu meč kraju rezultatom 3:6, nakon 111 minuta igre.

Zimonjić je tako četvrti put poražen u šest gren slem finala, ali njemu i Nestoru ostaje uteha da su se bodovima osvojenim na turniru u Melburnu, ponovo popeli na prvo mesto ATP liste dublova.

Ovo je bio 12. međusobni duel Amerikanaca i srpsko-kanadskog para, a tek četvrti trijumf braće Brajan. Oni su osvajali turnir u Melburnu 2006, 2007. i 2009. godine.

Zimonjić i Nestor su do sada osvojili 17 titula, a Amerikanci su trijumfom u Melburnu stigli do 57 trofeja.

"Čestitam velikim šampionima Bobu i Majku, jer su danas igrali odlično i zasluženo su osvojili titulu. Nama ostaje da dođemo naredne godine i pokušamo da odemo korak dalje", rekao je Zimonjić koji će sa svojim dubl partnerom podeliti 250.000 dolara, dok je Amerikancima pripalo 450.000 zelenih novčanica.

2024 © - Vesti online