Subota 30.01.2010.
14:13
Tanjug

Školska godina neće biti produžena

Najverovatnije neće biti produženja školske godine: Ministar Žarko Obradović
 

Ministarstvo prosvete i Zavod za unapređivanje obrazovanja pripremaju uputstvo za sažimanje programa i završetak školske godine na vreme, iako su deca zbog novog gripa neplanirano odsustvovala nekoliko dana iz škole, rekao je Obradović na otvaranju zimskih susteta učitelja u Beogradu.

On je istakao da se neće dozvoliti da deca koja završavaju osmi razred budu oštećena i da ne mogu na vreme da pripreme kvalifikacioni ispit za upis u srednje škole, odnosno da se srednjoškolci ne pripreme za upis na fakultete.

Ovogodišnji , 26. zimski susreti pod nazivom "Podrška unapređivanju obrazovno-vaspitnog rada i osavremenjavanju metodologije rada u mlađim razredima osnovnih škola" u Beogradu, jedan su u nizu sastanaka učitelja, koji će se sve do polovine marta održavati u 13 gradova Srbije.

Obradović je na skupu istakao da su učitelji temelj školstva, prvi i najvažniji u čitavom procesu obrazovno-vaspitnog rada.

Tradicionalna manifestacija, u organizaciji Saveza učitelja Srbije, udruženja koje je dobitnik Svetosavske nagrade 2009, okupiće više od 6.000 učitelja u Republici. Tokom rada, učitelji će kroz radionice i sekcije raspravljati o obrazovnim standardima za kraj prvog obrazovnog ciklusa, Zakonu o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja i drugim temama.

2024 © - Vesti online