Nedelja 16.09.2012.
15:56
Beta

Austrijanci u Srbiji traži radnike za poslove u EU

Prijavljuju se građani iz cele Srbije
 

Za deset dana ovoj firmi se javilo više od 1.000 onih koji traže posao, i to iz različitih mesta Vojvodine, ali i iz Beograda, navodi list.

Prema rečima savetnice za ljudske resurse u subotičkoj kancelariji Monike Čordaš, ova firma se za otvaranje predstavništva odlučila za Suboticu zbog blizine granice, odnosno Evropske unije, a i zbog činjenice da njeni brojni žitelji imaju dvojno državljanstvo, što uveliko olakšava zapošljavanje u inostranstvu. Ona je dodala da to ne znači da oni koji poseduju samo srpski pasoš ne mogu da dobiju posao u inostranstvu.

"Među zainteresovanima za posao su i mladi i stariji, najrazličitije spreme. Vidi se da ljudi žele da rade, žele bolji život", kazala je Čordašova.

Objasnila je da se zapošljavanje odnosi na period od najmanje godinu dana, a zainteresovanima se nudi širok izbor poslova, bez obzira na njihovu starost, pol ili stručnu spremu. Ipak, najviše se traže kvalifikovani radnici: stolari, tesari, električari, limari, zavarivači, vodoinstalateri, ali se mogu javiti svi zainteresovani za posao u inostranstvu.

Ova austrijska firma čije je sedište u Gracu nudi posredovanje s nemačkim, austrijskim, slovenačkim i mađarskim poslodavcima.

2019 © - Vesti online