Utorak 18.09.2012.
08:00
Večernje novosti

Turistička tura: Od alve do baklave

Slatka tura gradom, od Konaka kneginje Ljubice do hotela "Moskva", traje dva sata.

Slatka tura gradom, od Konaka kneginje Ljubice do hotela "Moskva", traje dva sata: Upoznajte se sa najpoznatijim poslastičarnicama i gastronomskom istorijom grada
 

- U šetnji će na deset tačaka biti ispričane priče o različitim delovima grada, ličnostima, zanatima, a uživaćemo i u pekmezu od šljiva, baklavi, sladoledu, čokoladi i torti "moskva šnit", uz prigodnu priču o istorijatu svake od ovih poslastica. "Slatki Beograd" je zamišljen tako da zadovolji sva čula, a kako ćemo zbog slatkiša u organizam uneti 500 kalorija, toliko ćemo izgubiti šetnjom po gradu - priča Jovo Anđić, autor programa.

Ova tura za sladokusce i ljubitelje prestonice osmišljena je tako da kroz istoriju slatkiša oslika susret istoka i zapada u Beogradu, ali i da upozna sve zainteresovane sa promenama ukusa i navika, nestajanjem starih i rađanjem novih zanata i zanimanja.

Govoriće se o alvadžijama, kolačarima, lecederima, bombondžijama, bozadžijama, salepdžijama, doldrmdžijama, cukerbekerima, poslastičarima.

Ture će biti organizovane svakog vikenda do 21. oktobra. Polazak je u 11 časova ispred Konaka kneginje Ljubice, promotivna cena je 450 dinara, a svi zainteresovani treba da se prijave na broj telefona 066/056 906.

2024 © - Vesti online