Nedelja 16.09.2012.
08:43 >> 09:16h
Beta

Prodidži "raspametio" 20.000 fanova

Svoj nastup pred publikom na Kalemegdanskoj tvrđavi tročlani sastav počeo je pesmom "Vorlds on fajr" (World's on fire), a ređali su se hitovi "Pojzon" (Poison), "Vudu pipl" (Voodoo people), "Voriors dens" (Warrior's dance)...

Britanski bend Prodidži nastupio je u Beogradu pred više od 20.000 posetilaca Voriors dens festivala: Stari hitovi izazvali najveće oduševljenje
 

Kapije Festivala otvorene su u 17 sati, a najveći broj posetilaca stigao je neposredno pred nastup Britanaca na glavnoj bini festivala.

Prodidži, koji peti put nastupa u Srbiji, predstavio je i pesme sa najnovijeg albuma "How to Steal a Jetfighter", ali su najveće oduševljenje izazvali stariji hitovi. Uz zvuke pesme "Bret" (Breathe) i "Fajerstarter" (Firestarter) publika je neumorno skakala i uživala u elektro žurci koja je trajala oko sat i po.

 

Pre Prodidžija nastupio je Dram end bejs di-džej "Zane lowe" koji je svoj odličan set na Warrior's bini završio remiksom hevi metal klasika grupe Slejer (Sleyer) "Reign in blood" i na najbolji način pripremio publiku za nastup britanskog benda.

Na bini "Invaders must die" veče je obeležio odličan nastup domaće postave "Sajsi MC", a publika je najbolje reagovala na njihov hit "Malo lajkiram, malo nokte lakiram (proverim statuse, gde me nema, dodam se). Sestre Rašić, Ivana i Tijana, praćene odličnim Damjanom Eltekom potvrdile su da spadaju u sam vrh srpskog hip hipa.

Tokom koncerta grupe Prodidži na Kalemegdanu ekipe Hitne pomoći su intervenisale 15 puta.

 

Posle Prodidžija nastupio je američki dab step di-džej Skrilleks, a festival su zatvorili di-džej Fid Mi (Feed Me) i duo "Dovlaman i Pips".

U sklopu festivala biće predstavljene i futurističke skulpture koje je od otpadnih delova aviona napravio vajar Aleksandar Gligorijević.

Voriors dens je 2009. godine održan u Tokiju, a 2010. u Londonu. 

2024 © - Vesti online