Nedelja 16.09.2012.
02:26
Beta

Razbijene demonstracije ispred američke ambasade u Parizu

Bez demonstracije: Policija u Parizu nije dozvolila okupljanje muslimana
 

Na televizijskim snimcima vidi se oko 80 demonstranata koji su protestovali na trotoaru u blizini zgrade ambasade. Prema izvorima agencije AP u pariskoj policiji, učesnici skupa su rasterani jer protest nije bio prijavljen.

Učesnici demonstracija privedeni su kako bi njihov identitet bio proveren, naveo je isti
izvor.

Saslušan čovek koji se povezuje s filmom o muslimanima

Američki producent Nakula Basli Nakula, koji se dovodi u vezu s kontroverznim
niskobudžetnim filmom "Nevinost muslimana" zbog kojeg je došlo do masovnih nereda u islamskom svetu, saslušan je u subotu u policiji. Za sada nije poznato šta je Nakula izjavio na saslušanju.

U američkim medijima Nakula, koji je hrišćanin a za sebe kaže da je poreklom Kopt, dovodi se u vezu s filmom "Nevinost muslimana".
Veći deo tog filma snimljen je u prostorijama neprofitne organizacije "Mediji za Hrista", koja se nalazi u Los Anđelesu.

Protesti u Parizu deo su talasa demonstracija koji su prethodnih dana organizovani ispred američkih diplomatskih predstavništava u svetu.


Ti protesti u pojedinim muslimanskim zemljama bili su praćeni nasiljem, sukobima s policijom i paljenjem američkih zastava.

Razlog protesta je niskobudžetni film "Nevinost muslimana" koji se pojavio na sajtu Jutjub (youtube.com) u kojem se ismeva prorok Muhamed i islam. Pretpostavlja se da je film produciran u SAD.

2024 © - Vesti online