Subota 15.09.2012.
11:17
Fonet

Kameron Manter: Osvetio sam se Koštunici za paljenje ambasade

Oduzeo Koštunici političku moć da osveti zapaljenu ambasadu
 

Manter navodi da je utvrdio da je ključ za slabljenje Koštuničinih šansi za reizbor oduzimanje podrške Socijalističke partije Srbije, na čijem je čelu nekada bio bivši predsednik Srbije Slobodan Milošević. Novi lider stranke je u to vreme bio Ivica Dačić.

"Preokrenuli smo ga i od njega napravili proevropljanina. Nismo ga platili, samo smo ga ubedili. Ono što nam je zaista trebalo je međunarodni legitimitet. Isposlovali smo da Hoze Luis Zapatero, tadašnji španski premijer i Jorgos Papanderu, budući premijer Grčke koji su u to vreme vodili Socijalističku internacionalu pozovu Dačića u posetu tokom koje se jelo i pilo. Rekli su mu da će mu odobriti ulazak u socijalističku internacionalu ukoliko se priključi proevropskim snagama, što je on i učinio. Zabio je nož Koštunici u leđa", navodi Manter.

Manter je dobio svoju osvetu: Koštuničina stranka je izgubila izbore, a Dačić je kasnije postao zamenik premijera, a četiri godine kasnije se uzdigao do premijerskog mesta, navodi se u odlomku koji objavljuje "Forin polisi".

2024 © - Vesti online