Nedelja 16.09.2012.
07:01
B. D. P. - Vesti - Foto: Vesti

Što više donatora, više štićenika

Svaka čast: Mihael Bader i Alen Efović
 

Inspirisan dobrotvornim angažmanom našeg zemljaka Alena Efovića, koji živi i radi u Parizu, a pred početak i po završetku zvanične letnje sezone, organizuje besplatan desetodnevni boravak ove dece iz celog regiona, Bader je došao na ideju da i sam konkretno doprinese ovoj humanoj misiji koju predvodi Efović.


- Mihael je ovog leta izdvajao po jedan evro od cene svakog noćenja svojih gostiju za naše potrebe, što je radio pod imenom "humanitarna taksa", a potom je lično kupio 40 kasica koje je kao humanitarne kase razdelio širom opštine, u turističko-informativne biroe i u privatne apartmane, da se u njih ubacuju novčani dobrotvorni prilozi. Iz ovih kasa je prikupljeno 885 evra, a Mihael i dvojica drugih vlasnika privatnih apartmana u Utjehi, koji su mu se pridružili, na ime humanitarne takse prikupili su još 2.140 evra. Svaka im čast na tome - kaže Efović.

POZIV DONATORIMA


Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924


Ovim novcem biće pokriven deo obaveza za ishranu ukupno 163 dece sa posebnim potrebama iz 22 grada koji tradicionalno dolaze u Dobre Vode, i o čijem boravku "Vesti" objavljuju posebne reportaže. Oni će besplatno boraviti deset dana, smešteni u deset objekata koje su ustupili humanisti iz ovog crnogorskog letovališta.
U Humanitarnoj familiji se nadaju da će se njihovoj plemenitoj misiji odazvati još dobrotvora, kako bi se podmirili troškovi za što kvalitetniju ishranu njihovih štićenika, organizovali izleti i drugi vidovi zabave.

2024 © - Vesti online