Petak 14.09.2012.
15:50
Beta

Gejevi nisu protiv skupa veterana

Organizatori Parade ponosa nemaju ništa protiv da se gej zastava vijori istog dana, 6. oktobra, uz srpske i vojničke

"Beograd Prajd je manifestacija kojom se promovišu ljudska prava i slobode i čija je ideja ukazivanje na položaj gej zajednice u Srbiji. Polazna tačka našeg angažovanja je činjenica da ljudska prava pripadaju svima i da svi u Srbiji treba da budu ravnopravni, dostojanstveni i da uživaju sva prava koja nam pružaju Ustav i zakoni ove zemlje", navodi se u saopštenju.

Pročitajte još:

* Veterani nebitniji Srbiji od gejeva

* 6.oktobar - haos u najavi?

Dodaje se da moraju biti poštovana prava svih društvenih grupa koje se smatraju ugroženim i da nema opravdanja za njihovo kršenje, već da institucije države moraju da učine što je u njihovoj moći da dokažu da zaista brinu o svojim građanima.


Organizatori navode da država mora da prihvati da njeni građani imaju probleme i da imaju pravo da se bore za bolji život.


Gej lezbejski info centar (GLIC) podržao je u četvrtak skup koji su ratni veterani zakazali za 6. oktobar u Beogradu, kada bi trebalo da se održi i "Parada ponosa" ali je izrazio iznenađenje zbog "kratkovidosti organizatora 'Parade ponosa' koji ne žele da pokažu ni minimum solidarnosti sa drugim ugroženim društvenim grupama".

2024 © - Vesti online