Petak 14.09.2012.
13:39
M. Roknić - Vesti

Babo diže novi Agrokomerc



 

Po dolasku novinarima je, dobro raspoložen, izjavio da se oseća odlično.


- Ovde sam nakon 17 godina i 34 dana. Na granici nije bilo problema, jedino je kontrola bila temeljita, što i ne čudi kada mi lopovi ulazimo - našalio se Abdić.


Miting u Podzvizdu, koji su Abdić i njegovi saradnici krstili kao "Sastanak Izvršnog odbora Udruženja za zaštitu nezaposlenih deoničara Agrokomerca", potvrdio je da je Babo neprikosnoveni lider tog dela Cazinske Krajine. Abdić je juče u Podzvizdu ponovio da ima snage i znanja da Agrokomerc ponovo digne iz pepela.


Zatvor je za Abdića prošlost, baš kao i autonomija Cazinske Krajine, a Agrokomerc je budućnost i slamka spasa za sirotinju, poručio je Babo okupljenoj masi. Svi sa kojima smo razgovarali isticali su da će raditi bez plate i koliko treba, samo ako ih Babo pozove.

ODUŠEVLJENJE NA DOČEKU: Fikret Abdić u Cazinskoj Krajini
 


Svestan je Fikret Abdić brojnih prepreka koje mu stoje na putu, pogotovo što na pisma vlastima u Sarajevu, u kojima traži bar u najam devastirane pogone Agrokomerca, nema nikakvog odgovora.


Babo se odlučio za teži put. Da "pokrene brdo", narod i, pokazao je to i u Podzvizdu, digao je na noge svoje autonomaše. Poručio je da će doći u svako selo, u sve mesne zajednice i mobilisati svakog čoveka da izađe na predstojeće lokalne izbore, 7. oktobra, i na taj način doprinese raščišćavanju stanja u Velikoj Kladuši. Jer, rekao je on, obnova Agrokomerca neće uspeti ako taj projekat nema podršku lokalne politike jer se na onu centralnu i tako ne računa.  

Dosanjani san

 

Šezdesetogodišnji Ibrahim Hodžić kaže da je današnji dan dugo sanjao i da samo "Babo ovaj narod može izvući iz bede".


- Ja sam ponosan što sam dočekao ovaj dan, da je Babo došao ovom jadnom narodu. On je hleba davao svakom i starom i mladom - ne skriva svoje oduševljenje Hodžić, uveren da će Babo i ovu bitku dobiti. I bivši zidar Bajro Hušidić slično misli, iako nikada nije radio u Agrokomercu. 

 

Rampa primitivcima

 

Fikret Abdić je otišao i korak dalje s političkim porukama, otkrivajući velike ambicije.


- Ja se neću zadovoljiti da mi imamo samo ovaj deo vlasti, mi možemo i hoćemo više vlasti. Treba mi šest godina da ponovo stvorim ekonomsko čudo koje se zove Agrokomerc - rekao je on, poručujući da su protivnici tog projekta i protiv Velike Kladuše, a da je Agrokomerc "suviše plemenit konj da bi ga primitivci jahali".

2024 © - Vesti online