Četvrtak 13.09.2012.
20:55
Vestionline, B92

SP: Rukometaši Srbije kreću mečom sa Južnom Korejom

Dobar raspored za "orlove" na SP u Španiji

Svetski šampionat za naš tim počinje mečom protiv Južne Koreje 12. januara u 15.45 časova u Paviljonu princa Filipa u Saragosi, koja će biti domaćin svih mečeva u našoj grupi C.

Na startu takmičenja naš tim ima lakši raspored, jer u jedinoj situaciji kada igraju u uzastopnim danima rival tog drugog dana biće Saudijska Arabija. Rival u drugom kolu biće Belorusija (14. januar, 18 časova), a sledećeg dana u isto vreme igra se sa Saudijskom Arabijom.

Najteži posao našu ekipu očekuje na kraju, 17. januara protiv Poljske i dva dana kasnije protiv Slovenije. Oba puta igra se od 20.15 sati.

Po propozicijama ovog SP već posle uvodne grupe igra se na ispadanje. Naša selekcija bi se ulaskom u drugu fazu (dalje idu četiri tima) ukrštala 21. januara sa rivalima iz grupe D, s tim što bi u slučaju da osvoji neko od prva dva mesta išla u Barselonu, a sa trećim ili četvrtim mestom ostala bi u Saragosi.

Četvrtfinala su na programu 23. januara, polufinala dva dana kasnije, za treće mesto igra se 26, a finale sledećeg dana.

2024 © - Vesti online