Subota 30.01.2010.
12:02
Vestionline, Press

Krstajić pozvao Moreiru i Dijaru da ostanu u Partizanu

Moreira bi navodno karijeru trebalo da nastavi u Al Ahliju, dok je za Dijaru zainteresovan turski Gacijantep.

"Igrači koji su već nekoliko godina ovde, poput Moreire ili Dijare, možda žele da se 'naplate' negde u inostranstvu. Ovakve situacije mogu da ih poremete, da ne budu koncentrisani na pripreme, na Partizan... Pojavljuju se menadžeri, predstavnici klubova, i to mora što pre da se reši. Da i njih dvojica budu načisto da li idu ili ostaju, a nadam se rešenju najboljem za sve nas. Najviše bih voleo da svi ostanu, jer ćemo tako na proleće biti jači i bliži trofejima", rekao je Krstajić.

Bivši fudbalski reprezentativac naše zemlje istakao je da mladi igrači, koji iz Partizana odu u inostranstvo imaju mnogo veće šanse da uspeju.

"Naučio sam u Nemačkoj da moraš da uđeš u ritam kluba. Niko te nije doveo zato što si bogom dan, već zato što misle da imaš kvalitet, da si im potreban i zato te plaćaju. Osnovni zadatak je da se ponašaš kako klub nalaže i da odrađuješ svoje obaveze. Moraš sebi da budeš i trener i predsednik. Zato je lakše kada igrači prođu kroz Partizan, jer ovde su sistem rada, organizacija i disciplina kao u evropskim ekipama", dodao je Krstajić, koji je zaključio da mu je velika čast da nosi kapitensku traku "crno-belih".

Dijara ostaje u Humskoj
Izgleda da će Lamin Dijara predvoditi napad Partizana i u prolećnom delu šampionata, pošto su pregovori sa Gacijantepom zapali u "ćorsokak".
"U pitanju je prozirna igra Gacijantepa. Čekaju poslednji dan, da se Partizan unervozi i da spusti cenu. Oni su mali klub za Dijaru i trebalo bi da im bude čast,  što je Senegalac hteo tamo da dođe. Ali, mislim da od tog transfera nema ništa. Da se samo ja pitam, odmah bih prekinuo pregovore sa Turcima", kaže Dijarin menadžer "Beli" Milovanović.


2024 © - Vesti online