Četvrtak 13.09.2012.
14:50
Beta

Radikalna grupa iz Bengazija: Nismo napali Amere

Brigada pristalica šerijata (Katibat Ansar al-Šarija) odbacila odgovornost za napad na američki konzulat u Bengaziju (Foto: Ilustracija)
 

Nakon optužbi u štampi, Brigada pristalica šerijata (Katibat Ansar al-Šarija),  teško naoružana grupa sa sedištem u Bengaziju, osudila je u saopštenju "neproverene i neispitane optužbe".

"Katibat Ansar al-Šarija je sastavljena od ovog ponosnog naroda koji se bori za primenu šerijata i to joj je prva i poslednja briga", dodaje su saopštenju objavljenom na Fejsbuku. Grupa takođe dodaje da je "svako vređanje proroka ... vređanje svakog muslimana koji veruje u boga".

Ta grupa, nastala posle pada režima Moamera el Gadafija, sastavljena je od bivših pobunjenika i ona kontroliše civilne i vojne zgrade u Bengaziju uključujući i glavnu bolnicu.

Libijske vlasti izvinile su se juče SAD zbog napada na konzulat u utorak uveče u kojem su pored ambasadora Kristofera Stivensa ubijena još trojica Amerikanaca.

Napad je usledio nakon što je prikazan film u kojem se prorok Muhamed optužuje za homoseksualnost i pedofiliju. Film je izazvao talas protesta muslimana.

2024 © - Vesti online