Četvrtak 13.09.2012.
12:43 >> 17:13h
Vestionline, Beta

Novak skupio 1.400.000 dolara za decu

"Alal vera majstore" - Novak Đoković

Kako se navodi u današnjem saopštenju ove fondacije, drugi teniser sveta bio je domaćin ovog humanitarnog događaja, kome su prisustvovale "ugledne ličnosti iz celog sveta, sporta, mode, biznisa, zabave".

"Prezadovoljan sam prvom dobrotvornom večerom moje Fondacije. Iako ona postoji već pet godina, sada je vrlo precizno usmereno njeno delovanje na podršci ranog obrazovanja dece, pre svega u mojoj Srbiji", rekao je Đoković.

Prema njegovim rečima, ovakvim događajima skreće se pažnja javnosti na probleme koje imaju sva društva.

"Ono što moja Fondacija i ja želimo jeste da pomognemo i podignemo svest u Srbiji o predškolskom vaspitanju i obrazovanju i da pokušamo da omogućimo deci da imaju pristup sportskim aktivnostima i objektima, bolju ishranu, bolje obrazovanje", rekao je Đoković i dodao da će u saradnji sa UNICEF-om pokušati da uradi mnogo.

Pored Đokovića, kao osnivača, počasnog predsedavajućeg i ambasadora UNICEF-a na humanitarnoj večeri učestvovali su i holivudski glumac Endi Garsija, svetski top model Anja Rubik, čuvena kreatorka Dona Karan, filmski producent Milutin Getsbi, poslovni magnat Ronald Barkl, kreator Tomi Hilfiger sa suprugom Di Oklepo, urednica Voga Ana Vintur, Džo Mekinro, i druge poznate ličnosti...

"Novak Đoković" fondacija osnovana je 2007. godine i do februara 2012. postojala je kao "Novak fond".

2024 © - Vesti online