Četvrtak 13.09.2012.
14:20
V. Tasić - Vesti

Samo da mi ćerke ne budu pevačice

Najstarija Magdalena (18) strogo mu je zabranila da po novinama priča o njoj. Srednja, Marija (15) podržava stariju sestru, ali zato sedmogodišnja Iva obožava da bude u centru pažnje, a foto-aparati i kamere uopšte joj ne smetaju, naprotiv.


- Najmlađa ćerka Iva mi pamet pomera. Dok ove dve starije gotovo kriju ko im je otac, Iva odmah kaže čija je, prosipa fazone i pravi cirkus. Pošla je u školu pre desetak dana i već uveliko se raspituje pod kojim okolnostima ne mora na nastavu, kad su praznici, raspust. Ona je najrazmaženija u našoj porodici i sve je njoj potčinjeno. Svaka njena želja je za nas zapovest. Šta da vam pričam kada sam morao da joj obećam da će se uz mene pojaviti u spotu koji planiram uskoro da snimim - kaže Pejović, ne krijući da ga ćerkica vrti oko malog prsta.


Znači, već će na estradu preko veze odnosno preko tate?


- Užasavam se bilo čega što je preko veze, ali šta ću kad ne mogu ništa da joj odbijem. Nikako ne bih voleo da moje ćerke krenu mojim putem, ali ko me pita. Marija ide u školu pevanja Aleksandre Radović, talentovana je, ali ni za živu glavu neće da zapeva preda mnom. Nemam ništa protiv toga da usavršava glas i pevanje, ali ću se svim silama boriti da joj muzika ne bude životno opredeljenje. Dobro znam kakav je pevački hleb i ne bih da ga moja deca jedu.

PONOSNI TATA: Aco sa Icom i Marijom
 


Kakve savete najčešće dajete ćerkama?


- Govorim im ono što su meni oduvek govorili moji roditelji. Ja sam iz Prijepolja, iz kraja gde čovek ne sme da se mangupira, ne sme suviše da poleti zbog porodice, prijatelja, komšija. Uvek govorim da je najveća čovekova mana gordost. Ako čovek sebi dozvoli da pomisli da je iznad drugih bolje da ga nema. Čovek lako može da poklekne, ali zato su tu prijatelji i porodica da ga vrate na pravi put i spuste na zemlju. Moji ne menjaju priču već decenijama, a ja je samo prosleđujem dalje svojim ćerkama.


Šta se dogodilo sa vašom saradnjom sa grčkim kompozitorima?


- Ništa. Mislio sam da će to bolje ići. Od grčkih kompozitora dobio sam nekoliko pesama, ali mi se samo jedna dopala. Snimiću je i zove se "Da li si ti jedina zvezda". Lagana je, ima primese grčkog melosa. Iako sam planirao da snimim pesme autora iz Grčke, neću to da radim po svaku cenu, samo zato što je to dobar štos. Izgleda da autorska kriza nije samo kod nas, već i u Grčkoj. Treba biti strpljiv, ne verujem da će to biti kriza za sva vremena. Bolje je malo prikočiti i sačekati, nego raditi po svaku cenu. Štancovanje pesama je uzelo maha, a to kao što svi vide i znaju ne daje dobre rezultate.
 

Neću da se pravim pametan


- Ne razmišljam o novcu za album i pesme, ne zato što ga imam previše, već zato što mi je najvažnije da sve bude kako treba. I neću da sam sebi pišem pesme i čačkam u tuđi posao. Kada su pevači počeli sami sebi da pišu pesme, mnogima su karijere krenule nizbrdo. Čuvam se toga, neću mnogo da se pravim pametan i da eksperimentišem. Najbolje je da svako radi ono što najbolje zna. Možda u nekim poznijim godinama počnem i da komponujem, za svoju dušu. Ali, do tada ima još dosta vremena - kaže Pejović.

2024 © - Vesti online