Petak 14.09.2012.
08:48
Vesti

U ponedeljak o sudbini Nikolića

Deni Nikolić
 

Mrlje u karijeri

 

Predstojeće saslušanje je samo jedna od crnih mrlja u Nikolićevoj karijeri, tokom kojeg je zabeležio 41 pobedu iz trka u Grupi jedan. Ranije je bio optuživan za kršenje sportske discipline, a nedavno se našao i u centru istrage povodom nameštanja trka. Pored toga, treba da se pojavi i na sudu gde je optužen za šest krivičnih dela, među kojima su tuča za kolegom džokejom Markom Pegusom, fizički napad na Pegusovu devojku i policijskog detektiva. Nikolić negira sve optužbe.

 

Deni Nikolić je u sredu trebalo da bude saslušan po dve optužbe, koje su posledica verbalnog sukoba s glavnim kontrolorom konjičkih trka Terijem Beilijem, koji se dogodio 4. septembra u Sejmoru.

Međutim, Nikolić nije saslušan pošto je na zahtev njegovog pravnog tima odobreno odlaganje pretresa.


- Ukazano je na pravni problem, zbog čega se neće održati današnje saslušanje - izjavio je predsednik disciplinske komisije Rasel Luis.

Nikolićev pravni tim sada ima na raspolaganju više vremena kako bi pripremio odbranu na saslušanju zakazanom za 17. septembar.

U utorak je u Parlament Viktorije stigao izveštaj Komisije za zaštitu integriteta konjičkog sporta, u kome se ukazuje na seriju pritužbi na prošlogodišnji rad Konjičkog saveza Viktorije, među kojima su i teške optužbe o prevarama na klađenjima, kao i vezama članova podzemlja s predstavnicima konjičkog sporta.


Deni Nikolić negirao je optužbe da je pretio glavnom kontroloru konjičkih trka Beiliju, uz tvrdnju da on optužbama pokušava da ga ukloni iz konjičkog sporta.

Komisija Konjičkog saveza (RADB) je prošle nedelje prihvatila verziju događaja Terija Beilija, zbog čega je protiv Nikolića izrekla meru neograničene suspenzije na učešće u trkama.

RADB prihvatio Beilijevu verziju

 

U utorak uveče Konjički savez Viktorije potvrdio je da će Nikolića saslušati komisija koja je već prihvatila verziju glavnog kontrolora trka. - Bilo da dobije pet godina ili doživotnu zabranu, ista je stvar. Denijeva karijera će biti završena - rekao je neimenovani član Nikolićevog tima. - Kako možete da se borite protiv optužbi? Kako dokazati svoju verziju protiv glavnog kontrolora i bez svedoka? RADB je već prihvatio Beilijevu verziju - dodao je sagovornik "Herald sana". - U Denijevom slučaju izgleda da je on već proglašen krivim, samo je pitanje kakvu kaznu može da očekuje. Bez obzira kakva da bude, možemo da zamislimo teške posledice na njegovu karijeru - dodao je predstavnik Nikolićevog tima.

2024 © - Vesti online