Subota 30.01.2010.
05:00
Vestionline

Muzejsko blago Srbije na internetu!

Prikazani su i podaci integrisani u centralnu bazu podataka Muzejsko informacionog sistema Srbije (MISS) koji su tokom proteklih godina unošeni u pojedinačne baze podataka muzeja Srbije.

Do ovog trenutka u centralnu bazu podataka je integrisano više od 200.000 unosa i više od 30.000 digitalnih fotografija iz 34 muzeja u Srbiji.


"Eternitas" je neizmerno važan projekat, kreiran u okviru Muzejsko informacionog sistema Srbije (MISS), na čijoj je realizaciji čitavu deceniju radio tim stručnjaka

Pored izuzetnog značaja za međumuzejsku i međuinstitucionalnu komunikaciju i saradnju, krajnji cilj ovog projekta jeste predstavljanje naše kulturne baštine najširoj javnosti.

Korisnici će u najskorijoj budućnosti biti u prilici da zavire u jedinstveni trezor muzeja Srbije.


Osnovno obeležje strategije razvoja muzejskog informacionog sistema je kreiranje jedinstvene baze podataka muzeja Srbije u skladu sa postojećim međunarodnim standardima.


Značaj utvrđivanja standarda je u tome što se nakon njihovog postavljanja otvara prostor za sinhronizaciju i evaluaciju dostignutog nivoa razvoja na republičkom ili regionalnom nivou, ali i pružaju mogućnosti međunarodnog povezivanja i saradnje.


Zvanična internet prezentacija projekta nalazi se na adresi www.eternitas.rs

2024 © - Vesti online