Sreda 12.09.2012.
14:22 >> 15:22h
Beta

Pretukli mladiće zato što su mislili da su gejevi

Petorica mladića iz Smedereva pretukli su jednog Beograđanina i jednog Kraljevčanina zbog loše procene njihove seksualne orjentacije (Foto: Ilustracija)
 

Policija je saopštila da su Mario M. (23), Nemanja M. (20), Slobodan S. (23), Lazar R. (19) i Aleksandar J. (22) osumnjičeni da su, u noći između 3. i 4. septembra, u strogom centru grada, nakon kraće rasprave, pretukli dvojicu mladića iz Beograda i Kraljeva.

"Povod za raspravu i tuču bilo je uverenje napadača da su dvojica mladića pripadnici gej populacije", navela je policija u saopštenju.

U tuči je N. K. (22) iz Beograda zadobio teške, a S. M. (23) iz Kraljeva lake telesne povrede.

Osumnjičeni će, nakon isteka policijskog zadržavanja, biti privedeni istražnom sudiji Osnovnog suda u Smederevu.

Alijansa očekuje efikasno procesuiranje napadača

 

Gej strejt alijansa (GSA) pozdravila je hapšenje osoba osumnjičenih da su u Smederevu napali dvojicu mladića za koje su mislili da su pripadnici gej populacije.

"GSA očekuje i da će tužilaštvo i sud u Smederevu takođe biti efikasni i da će ovaj slučaj vrlo brzo dobiti i adekvatan sudski epilog. GSA je veoma zadovoljna radom policije na ovom slučaju i pozdravlja efikasnost Policijske uprave u Smederevu u identifikaciji napadača i njihovom brzom privođenju pravdi", navodi se u saopštenju Alijanse.

 

Ta organizacija smatra da se jedino profesionalnim radom policije i drugih nadležnih organa može stati na put nasilju i diskriminaciji i poslati jasna poruka da su svi građani zaštićeni i jednaki pred zakonom, bez obzira na njihova lična svojstva.

2024 © - Vesti online