Subota 30.01.2010.
04:00
E. V.

Srpski film u 40 nemačkih bioskopa

TOPLA LJUDSKA PRIČA: Scena iz filma "Tamo i ovde"

Glavne uloge u filmu ostvarili su Mirjana Karanović, Branislav Trifunović, Dejvid Torton, kao i njegova supruga pop pevačica Sindi Loper, koja ima manju ulogu i koja je napisala jednu pesmu za film.

U "emigrantski" film uneo mnogo autobiografskog: Darko Lungulov

- Izuzetno se radujem što nemački distributer veruje u ostvarenje "Tamo i ovde", a prikazivanje u nemačkim bioskopima je izuzetno priznanje za naš film.

U Nemačkoj, gde živi i radi mnogo naših zemljaka, moći će da pogledaju film i lako se identifikuju sa pričom koja govori o životu i radu u stranoj zemlji sa svim izazovima koji on nosi.

To je topla humana priča koja nalazi put do ljudi iz svih krajeva sveta i verujem da će osvojiti srca nemačke publike - rekao je Darko Lungulov za "Vesti".


Film "Tamo i ovde" do sada je osvojio 15 nagrada na filmskim festivalima na tri kontinenta, a srpski ogranak FIPRESCI-ja (svetskog udruženja filmskih kritičara i novinara) Lungulovu je za ovaj film dodelilo nagradu za najbolju režiju u 2009. godini.


- Posle premijere u Njujorku, sredinom maja film će početi sa prikazivanjem u bioskopima u više američkih gradova. Do sada smo osvojili šest nagrada na američkim festivalima, a na predlog Američke filmske akademija nakon bioskopskog prikazivanja u ovoj zemlji moći ćemo da se kvalifikujemo i za Oskara.

2024 © - Vesti online