Sreda 12.09.2012.
12:54
Vestionline

Sudar u vazduhu aviona političkih stranaka

A imali su čitavo nebo prazno pred sobom: Dva aviona lete zajedno zakačeni
 

Sudar u vazduhu desio se iznad holandskog grada Vasenar, a drama je zabeležena i na videu. Jedan laki avion je vukao transparent za holansku Stranku hrišćanskih demokrata, dok se u drugom nalazilo četvoro ljudi koji su snimali spot za Stranku holanskih socijalista.

Na snimku vidimo perspektivu iz jednog od aviona. Pilot, za razliku od kamere, nije uočio letelicu koja se nalazila ispod i ispred njega. U jednom trenutku uleteo je u njegovu vazdušnu brazdu, što je povuklo avion napred i prema dolje, i dovelo do sudara, u kojem je stajni trap gornjeg aviona probio krilo donjeg.

Na svu sreću uspeli su da se razdvoje posle nekoliko sekundi "zajedničkog leta". Ipak avion sa oštećenim krilom morao je prisilno da sleti na plažu kod Vasenara. Drugi avion je sigurno sleteo u Roterdamu. Incident u kome niko nije povređen istražuje holanska agencija za sigurnost vazdušnog saobraćaja.

"Bilo je zastrašujuće. Bili smo na nekih 150 metara iznad zemlje. Mogao sam da dodirnem drugi avion da sam to hteo da uradim", ispričao je jedan od učesnika dramatične kolizije na nebu.

2024 © - Vesti online