Sreda 12.09.2012.
10:18
Alo

Lekari iz Tiršove dečaku vratili šake

Lekari iz Tiršove se nadaju da će dečak ponovo koristiti šake
 

Mališan je primljen u ponedeljak uveče kao hitan prijem iz bolnice u Valjevu.
 

"Dok sam išao ka operacionom bloku, dobio sam informacije kako se dete povredilo. Da se radi o teškim povredama i da su njegove obe šake gotovo smrskane. Da su moje kolege u pravu, ubrzo sam se i uverio. Dečaku su kosti od prstiju bile smrskane. Odvajale su se od mesa... Želeo sam samo jedno - da pokušam nemoguće i da to sve spojim. Pored mene je bio ceo tim, i to mi je bila najveća podrška", objašnjava dr Trifunović, koji je prvo spojio sve kosti na rukama mališana, a zatim napravio osu šake i spojio tetive.


"U ovakvim situacijama je teško govoriti o ishodima. Nakon 24 sata od operacije mogu reći da sve protiče u najboljem redu. Nema nikakvih komplikacija, a dečaka ništa ne boli. Ukoliko sve bude dobro, mališan će od ponedeljka ponovo biti podvrgnut operacijama. Biće ih nekoliko u nizu", dodaje dr Trifunović, koji se, kako kaže, podjednako bori za život svakog deteta koje dođe u bolnicu u Tiršovoj ulici.


"Verujte da mi je samo u cilju da pomognem svakom malom pacijentu. Nagrada za mene je njihov osmeh i kada mi mahnu pri izlasku iz bolnice. Tako je i u slučaju M. J. iz Valjeva", dodaje dr Branislav.

Nestašni dečak se juče sa zavojima na rukama u bolnici ponašao kao da se ništa nije dogodilo. Iz bolničkog kreveta je gledao crtaće, smejao se sa osobljem i jeo svoju omiljenu hranu.


"Doktore, ja sam svoje šake stavio u kombajn dok ga je tata popravljao. Sada me ništa ne boli, evo vidite", ovako se mališan obratio doktoru Trifunoviću kada ga je video na vratima svoje sobe. Pored njega je sve vreme bdila i njegova majka, inače u četvrtom mesecu trudnoće, koja o celom događaju od šoka nije mogla da priča.

2024 © - Vesti online